Uitleg van Lucie Huig

In Veldhoven legde Lucie Huig uit hoe haar 'vouw'quilt gemaakt is, ik kreeg toestemming om dit filmpje op mijn weblog te zetten, wat een lieve vrouw! Ik krijg alleen het beeld niet gedraaid, dus legt nu blogkijkend quiltland  het hoofd op de linker schouder, luister en huiver:

gesnapt?

Het is niet als 'quilt as you go', geen idee waarom ik dat in het filmpje op het laatst zei (ja, zo klink ik, brr). Lucie maakt eerst de vierkantjes door voor de achterkant 2 verschillende kleuren stroken te stikken (van 6x 12) waaruit ze de vierkantjes snijdt met de naad diagonaal in het midden van het vierkantje, een ander vierkantje (donkere stof) erop, dit komt aan de voorkant, en de gekleurde stof zie je later als puntjes op de voorkant terug; dan de vierkante lapjes op elkaar stikken, met middenachter de  opening (1/3e deel van de naad laat ze open) om het binnenstebuiten te keren, dan de punten opvullen (dat is een diagonaal dubbel gevouwen vierkante wollen vulling), vervolgens de vierkantjes aan elkaar stikken met de punten naar de voorkant uitsteken, en dan vult ze via het sneetje het middelste deel, en het sneetje naait ze dicht.

Met het raam open slapen (zonder horren) heeft zo zijn charmes, blijkt uit deze opname: ik zag het op het late SBS6 nieuws, en vond het zo schattig. Ik kan het niet op hun site vinden, anders had ik daar wel naar toe gelinkt. Schattig he? Maar ja, minder schattig zou het zijn met roeken, of eksters, of uilen, bah, niet alleen vanwege het lawaai, maar ook de troep en de stank!

0 gedachten over “Uitleg van Lucie Huig

 1. Annelies vdB

  Lucie Huig komt regelmatig in de winkel in Amsterdam en is altijd bereid dingen voor te doen en te tekenen. Echt een hele bijzondere vrouw en ze maakt hele mooie quilts.

 2. Heleen

  Ik ga me nog eens een andere keer verdiepen in de techniek van Lucie. Die vogels hing ik toch echt met krans en al mooi buiten!!Jakkie.

 3. Ansje

  Wat leuk van het winterkoninkje in de krans! Ik heb het gisteren ook op Hart gezien! (dat is mijn “in slaap val” peppie/kokkie journaal:-)
  Ansje

 4. Chris

  Ik heb nu dus een stijve nek….haha, nee hoor. Maar wat een bijzondere quilt.
  En wat bijzonder dat nestje!! Dat is toch geweldig, zoiets in je kamer!! Ongelooflijk.

 5. Anita Couronnel

  Ga je dat stapsgewijs nog een keer voordoen, zo op het filmpje of in tekst snap ik er niet veel van.
  Mijn hoofd is blijven liggen op de schouder 😉
  Anita