toppie

Wat een heerlijke morgen, lekkere temperatuur en het gras nat aan de voeten, super. Ik heb heel wat pruimen geplukt, een stel in de mond en een heel stel in de diepvries gedaan. Ze zijn zo zoet, net als de cherrytomaatjes die Suzanne had gezaaid. De druiven zijn ook heel dik aan het worden en eindelijk wat zoeter, misschien aan het eind van de week dat ik ze pluk voor gelei, als de vogels zich in houden. Zo heet als het vanmiddag was is niet fijn meer, ik krijg er gelijk weer last van; sneller moe, duizelig en mijn handen zijn weer dikker.Veel binnen blijven en niet te veel doen. Ahum.

De afgelopen 2 dagen heb ik me bezig gehouden met de sportende kippen en de top is eindelijk klaar.Kip Ik heb deze blokjes gemaakt tussen de chemokuren door, ze hebben sinds april meen ik stilgelegen. Toen ik zag dat zowel Wilma als Yvonne hem klaar hadden gaf ik mezelf een schop onder de kont, hup, vooruit, eerst die quilt af maken. Het doorquilten is zo gedaan, het is een fijne handzaam formaat en omdat ik Dijanne’s boek nog niet heb http://origidij.blogspot.com (een eindje naar beneden scrollen) zal ik hem gewoon meanderen. Ik denk dat ik het met mooi meerkleurig garen doe.

Nou even rond de tafel zitten met Perry, we hebben verbouwingsplannen (ik heb al een ruwe schets gemaakt) en nu moeten even ons verlanglijstje klaar maken (we willen gelijk nog wat dingen veranderen, deurtje hier, raampje daar…) zodat een bouwkundige regelneef zich er deze week over kan buigen. We hopen dat ze in Febr/ Maart aan de slag kunnen zodat de kinderen ruim voor de zomer lekker grote kamers hebben. Alledrie komen ze op de bovenste verdieping en dan wordt de oude kamer van Tim een logeerkamer/gamecubekamer.

0 gedachten over “toppie

 1. marloes

  Ooo, een gamecubekamer!! Mijn kinderen zullen jaloers zijn. Hier staat ie in de slaapkamer van jongste DD en dan lijkt het af en toe net een gamecube kamer! Vooral als er gasten zijn die ook allemaal mee doen (en vaak hun eigen spullen mee hebben genomen zodat ze met z’n 4en tegelijk kunnen spelen)
  Verder sukses met de warmte, aan de ene kant geniet je ervan, maar je moet er geen extra klachten van krijgen. Sterkte ermee!
  Groetjes van Marloes

 2. inge

  hoi, die top is mooi geworden, helemaal anders dan die van Yvonne, maar ook heel erg mooi!
  neem je hem mee volgende week zodat we die quilt kunnen bekwijlen?
  groetjes
  I.