Top is klaar

De top is klaar van de Spinning Wheel van de Moda Turnover Snippets American Jane, en de jaren 30 stofjes van hier, morgen kan ik het sandwichen, en dan bedenken hoe ik het ga doorquilten, met de machine uiteraard. 

Photobucket Het was vandaag een herrie van jewelste in de groenstrook achter ons huis, de mannen van de gemeentelijke groenvoorziening waren met 11 man in een hoog tempo aan het werk, struiken met de grond gelijk maken, dunne boompjes kappen, valhout verwijderen en laaghangende takken waar ze bij konden afzagen. Voor de grap deden ze alsof ze onze heg gingen toppen, en een lol dat ze hadden. Ik bedacht me toen dat ik vorig jaar links en rechts aan die heg grote witte geplastificeerde bordjes had opgehangen, met de tekst deze heg aub niet toppen, of iets van die strekking.

Zipje en Zopje lagen ondanks alle herrie van buiten onverstoord te slapen op hun favoriete quilts, Photobucket terwijl ik de laatste hand legde aan de border van de SW (zie rechts achter Zipje), en tussen het afspelden en stikken door keek ik in hoeverre de tuinmannen vorderden.

Ik liep naar de heg toe toen een man mij wenkte, ik dacht dat hij iets van belang ging vragen, maar hij wist me te vertellen dat we hier heel mooi woonde, en hij inspecteerde de tuin ongegeneerd over de heg heen hangend. Na een flink lulverhaal te hebben opgehangen (hij, niet ik) wist ik er een speld tussen te krijgen en ging weer naar binnen, en ik zag hem nog een tijd met zijn gezicht naar de heg gericht staan. Pas toen hij af en toe naar beneden keek, een beetje stond te huppen, aan zijn broek stond te sjorren en zich toen pas omdraaide, besefte ik dat hij tegen onze heg aan had staan plassen; gezien de tijd die hij hiervoor nodig had, denk ik dat een bezoek aan de uroloog geen kwaad kan. 

Morgenochtend gaan ze verder, en hopelijk komt dan ook de bomenploeg, die enkele grote (slechte) bomen gaan kappen, en ook alle takken die over de tuinen heen hangen.

0 gedachten over “Top is klaar

  1. Gert

    Je top ziet er mooi uit, zo met die 2 randen er omheen. En wat een verhaal van die mannen zeg. Ik mag hopen dat die ene kerel niet al “bezig” was terwijl jij met ‘m stond te kletsen… 😉

  2. Shirley

    Anita ik gebruik 1 inch brede pipingstroken, dubbelvouwen en dan met een naadbreedte van een kwart inch vast stikken, dan houd je een lief kwart inchje in het zicht.