Tea Party

Veel foto’s, jullie zijn gewaarschuwd.
18 oktober zijn we gestart en ik ben al met de vierde ronde bezig, het gaat niet snel hoor, ik doe tussendoor nog andere dingen en wil niet teveel voorlopen op de andere dames van de bee, Els en Marloes. De tweede bee was 8 November, en het was heel gezellig, zo leuk om te zien hoe de andere middendelen van de quilts er uit zagen
IMG_7104
en deze is van Marloes
IMG_0646
en deze is van Els
IMG_7103
Ik had de blokjes voor de rand
IMG_6949
in zakjes meegenomen, Arya bleef thuis
IMG_6940
en onder het genot van een negerzoen naaide ik de rand met vierkantjes er aan
IMG_7100
IMG_7101
Ik had een proefblokje gemaakt voor rand 3, en die lukte gelijk
IMG_7106
Dus ging ik later thuis lekker verder, eerst even de kleuren van de rand goed verdelen nu dat er een affe blokje was. Zie je hoe het verdeeld is? Links en rechts zijn de kleuren diagonaal gespiegeld en boven en onder ook, dit zorgt voor rust voor het oog, voor zover dat met mijn bonte versie nog mogelijk is. 
IMG_7128
Ik was alleen niet tevreden over het ene lapje rechts van de tafel dat dezelfde stof was als van de blokjes er naast, dus die ging er uit, en Jon hielp me met volle overgave.
IMG_7400
na wat testen met andere lapjes er onder, werd het deze, de suggestie van de gestreepte wat er boven zat heb ik overwogen, maar het restje wat ik ervan had was niet groot genoeg.
IMG_7416

naaien, snijden, checken
IMG_7171
alles op volgorde houden voor de volgende stap
IMG_7175
en weer naaien en snijden, het was een hele toer met die bogen om het mooi door te laten lopen, maar het is goed gelukt.
Ik gebruikte maar twee spelden, eentje in het midden en eentje op het laatste stukje,
IMG_7176
en de rest hield ik met mijn vingers op hun plek, niet teveel trekken, want dan krijg je vervormingen,
IMG_7180
ik naai dus op een rustig tempo
IMG_7181

en zo ziet het er nu uit
IMG_7535
Gisterenmorgen was de derde Tea Party Bee bij Els Feteris, maar ik durfde het niet aan om te gaan, vanwege dramatisch geglibber,  de straten bij ons waren al spekglad en ik vermoede ook veel ijzel en bevroren sneeuwresten op de binnenwegen bij Zevenbergen. Heel jammer vond ook Els, maar het was geen ongeluk waard. Ik besloot thuis te gaan werken aan de blokken voor de volgende rand, de theemokjes, ik moet er nu de vier maken die in het midden zitten van elke rand met de licht gele stof.
IMG_0462
eentje had ik er al af zonder het theekopje en bloemen.
IMG_7508
blok is wel vierkant
IMG_7514
Het is er bij nog eentje gebleven vanwege onnozele onoplettendheid. Of kwam het omdat ik de helft van de tijd Jon uit de buurt van het snijmes moest jagen? Flauw he, hij wilde ook alleen maar meespelen. Het begon goed
IMG_7684
maar toen
IMG_7685
Pffff, wit strookje dus versneden, gelukkig had ik nog wat liggen. Jon vond dat ik even een time-out moest nemen,
IMG_7688
en toen ik opstond en met koffie terug kwam, had hij hard spinnend bezit genomen van mijn bureaustoel
IMG_7654
een uur later mocht ik wel verder werken van hem
IMG_7692
en na wat uithalen, dieper innaaien en strijken, kwam het hier ook goed
IMG_7693
maar ik moet eerlijk toegeven dat dit niet mijn meest favoriete blok is. Het vierkantje rechtsonder ga ik even lostornen en met een wat kleinere naad vastnaaien, zodat ik het blok wel vierkant heb, want dit stoort me
IMG_7694
Een naadje van 1/8e inch zou best kunnen hoor, maar dan moet er niet teveel aan getrokken worden of het naadje scheurt uit.
Goed lezen is ook een vak apart trouwens, ik had moeten wachten met het onderste stuk er op te zetten, want hier komt de bodem van het theekopje in, natuurlijk. Nou ja, dat is maar een klein stukje naad middenin die ik moet lospeuteren, was alles maar zo makkelijk te verhelpen met een tornmesje.

5 gedachten over “Tea Party

 1. Ineke

  Wordt een prachtige quilt, hoor! En ach…iedereen maakt wel eens foutjes 😉
  Ik ben ook zo, even een blokje lostornen als het niet helemaal recht is.
  Fijn weekend

 2. Truus

  Mooi wordt het met de ronde blokken erin. En het is goed dat je af en toe van je werk gehouden wordt dan kun je even ontspannen en zien of alles nog klopt.
  Succes!
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Wilma Oud

  Dit wordt een hele mooie quilt. Allerlei technieken zitten erin. Ik ben nu ook wat holle- bolle blokjes op de machine aan het naaien. Een heel avontuur. Groetjes Wilma

 4. Marjolein

  Dag Shirley,
  Ik geniet altijd van je verhalen van “The making of…..”.
  Leuk om je te mogen volgen en ook altijd weer leerzaam.
  Het is een bijzondere quilt. Zo leuk om te zien dat die veelheid van kleuren en patronen een eenheid wordt in de quilt. Vond het ook leuk om te zien hoe het blok verandert als er weer een nieuwe rand omheen komt.
  Succes verder en dank voor je verhalen en de foto’s.
  Marjolein

Reacties zijn gesloten.