stukje af

Vanmorgen 2 uur bijna bezig geweest Suzanne’s kamer op te ruimen, ze was iets kwijt en zoeken hielp niet, dus dan maar puinruimen. Daarna heeft ze zelf mogen stofzuigen en dweilen in de etenspauze en toen ze naar school was ben ik aan de zwevende blokken verder gegaan: Stukje_af 2 rijen zitten aan elkaar, de andere 3 rijden heb ik wel al per rij aan elkaar gekregen, maar de horizontale  tussenstroken doe ik morgen wel, anders werd het veel te laat en ga ik fouten maken.

Vanmorgen stormde het al om 9 uur zo hard dat ik overal maar de ramen dicht heb gedaan, de vitrages hingen constant  buiten het raam. De vuilcontainers aan de straat werden ook steeds verder van hun plek geblazen, ik heb ze een paar keer terug moeten zetten omdat ze midden op de weg stonden. Toen ze s’ middags geleegd waren heb ik ze maar gelijk terug bij de huizen gezet naast de deuren zodat ze veilig stonden. De postbode die langsliep vertelde dat ze elders in de straten al in tuinen waren gewaaid en tegen geparkeerde auto’s. De diepvriesman kwam net voor 3 uur langs en vertelde geschrokken dat hij zojuist een aanrijding had gehad met een container die plots de weg over waaide. 

Evelien belde om 3 uur omdat ze stormvrij hadden gekregen (anders was ze pas om 10 over 4 uit) en ik heb ze opgehaald met de fietsendrager achterop zodat haar fiets en die van haar vriendin mee konden. Het was toen al niet bekwaam om te fietsen, hoewel de kinderen er wel lol in hadden, half van hun fiets geblazen of zelfs de berm in richting de beek (een hele groep, ik zag het gebeuren, werd in 1 klap zo het fietspad afgeblazen, en lachen dat ze deden!)

Toen Perry om 6 uur thuis kwam en vroeg wat we gingen eten en ik zei dat ik het nog niet wist 🙂 had hij wel een suggestie: snacken! "Yeah, papa kan goed koken!" zei Tim met zijn vingers in een Chill teken (middelvinger en ringvinger naar binnen gevouwen, de rest uitgestoken houden), betekent zoiets als ‘respect man’, maar wordt ook gebruikt als groet naar vrienden en ook naar ouders als je ze wel wilt groeten in nabij zijn van vriend(in) maar wel cool wilt blijven.