stralend

Wat een weer zeg, de thermometer in de auto gaf 32ºC aan, toen ik weg reed, op naar Etten-Leur. Eerst naar de dealer van quiltlapjes om de quilt van Evelien te showen, helaas was Monique op vakantie, maar er waren wel 2 klanten en een -voor mij onbekende- personeelslid in de winkel die verplicht de quilt en de quilttop moesten bewonderen. Aan hun reacties te merken was dit geen beproeving ☺ It was so hot this afternoon, when I went to my quiltfabric-dealer in Etten-Leur, 32ºC! I wanted to show Eveliens quilt and Suzannes quilttop to the owner, but unfortunately she was away on holiday. Lucky for me there were 3 victems in the shop to show the quilt and the top to, and they loved it.  In de etalage van de winkel hingen 2 mooie quilts natuurlijk die van mij en dan nog eentje van iemand anders, gemaakt van driehoekjes; stom dat ik wederom vergeten heb om naar de naam van de maakster te kijken. 2 Pretty quilts laughed at me when I entered the shop, mine of course and a lovely big one on the right, I forgot to look at the nametag, don’t know who made it. Weer een WIMmetje er bij (WIM=Wil Ik Maken). Daarna reed ik door naar Heerle, om 10 meter tussenvulling van de rol te kopen bij Janny, zodat ik eindelijk de quilt van Suzanne kan afmaken. De restvan de tussenvulling neem ik mee naar Hoek, om daar te helpen met het sandwichen van de Girls Day Out van mijn moeder. Yet another quilt added to my wannamake-list.On my way back home I dropped by Janny to buy 10 meters of batting from the roll, so I can finish Suzannes quilt at last, and the rest of the batting I’ll take with me when I go to my parents, to help her sandwich her Girls Day Out quilt.

Deel 1 van het Millenium-trilogie van Stieg Larsson heb ik uit, ‘Mannen die vrouwen haten’ heet het, en het boek grijpt je echt bij de keel en laat je niet meer los; het begin is wat taai om door te komen, maar dat vergeef je de schrijver snel, zodra je meegesleurd wordt in een spel van spanning en intrige. Ik wist trouwens niet dat de Zweden zoveel koffie dronken! Of is dit enkel in het boek en in de fantasie van de schrijver, die helaas al is overleden. We gaan de film ook bekijken, ben heel erg benieuwd of hij net zo verrassend en spannend is als het boek.We hebben de film vanavond bekeken (om 21.00 uur in Breda) en hij is echt zo goed! Natuurlijk kan je een pil van meer dan 400 blz niet in 135 minuten stoppen, maar de verhaallijn is mooi gebleven; een enkele aftakkende zijlijn is weggelaten en in het boek wordt ook veel dieper ingegaan op veel onderwerpen. We went to the movies tonight, saw the film Millenium 1 , as good as the book, though the book goes more into details, and they cut out a few sidelines, which are great to read about. If I were you I would still read the book after seeing the movie if you haven’t read it, or vice versa. In the film they show things beyond imagination, I did cover my eyes a few times.

      Of ik er spijt van heb gekregen, omdat ik het boek al heb gelezen? Nee, helemaal niet! Of je het boek niet meer zal lezen als je de film heb gezien? Nee, helemaal niet; ik weet haast zeker dat je het boek ook nog gaat lezen, datgene wat in de film in een paar minuten wordt vertoond, is in het boek tot in de kleinste detail te lezen. Dit is een film welke ik vast nog wel een keer zal zien.

Deel 2 van het Millenium-trilogie ligt beneden klaar, ik ga er morgen aan beginnen! Jaja, nadat ik de achterkant van Suzanne’s quilt op maat heb gestikt. En tussendoor zal ik ook nog werken aan de stitcheries.

0 gedachten over “stralend

 1. Anja W.

  Wat een boek he? Ik heb meteen deel twee gekocht, nog meer spanning.
  Mijn mening: eerst het boek lezen en dan pas de film zien. Doe ik bijna altijd, bij alle verfilmde boeken! Daarom ligt de dvd van “7 years in Tibet” nog in de verpakking :-))
  Je blog is trouwens ook verslavend.
  Groetjes, Anja W.

 2. lian

  Dus die stitcheriequilt was van jou!?
  We hebben ‘m dinsdagochtend bewonderd toen we met onze quiltclub in Leur waren om “in te slaan”….en dus ook niet naar de naam van de maakster gekeken!

 3. Inge Slaats

  Wij (Erica en ik) waren ’s morgens in Leur en hebben je quilt uitgebreid staan bewonderen en de ooohhh’s en aahh’s schalden door de straat!
  De driehoekjesquilt vonden wij ook helemaal geweldig.
  De boeken ken ik niet, ga ik ook voorlopig nog even niet naar kijken, heb geen tijd om te lezen (vind ik op dit moment…..)

 4. Guute

  Leuk dat je je eigen quilt ziet hangen. Het boek van Stieg Larson heb ik ook gekocht maar nog ‘geen tijd’ gehad om het te lezen. Je weet wel: veels te veel andere dingen te doen.

 5. marijanne

  JJJJJJJaaaaaaaa, deel twee en drie nog beterder!!! Je blijft lezen en het laat je niet meer los, ook heb je niet in de gaten dat je bijna 1800 blz. leest, zo word je er mee in-ge-sleurd!!! Waanzinnig goed!!! (o,o, die Lisbeth) De driehoekjes-quilt ook niet te versmaden! Bij mij ook een wimmie hahahahaha

 6. mieke

  Helemaal mee eens, wat een geweldig boek. De boekhandel heeft deel 2 en 3 voor me besteld en komen vanmiddag binnen. Kan gewoon niet wachten. Quilt voor mijn vriendin in Canada komt in het gedrang, maar moet af voor dat we naar haar toe gaan in september. Stieg Larson gooit alles in de war.

 7. Erica

  Oh, jammer dat wij (Inge S en ik) je gemist hebben! Maar zoals Inge al schreef hebben we wel flink staan te kwijlen bij jouw quilt. En dat quiltwerk: heel mooi! De stitcheries vallen zo mooi op. Wat een werk is dat geweest zeg, petje af!