Spelen

Een te klein geworden badjas die al jaren in de kast ligt, want weggooien is zonde, heb ik omgetoverd in 18 dikke washandjes van verschillende afmetingen,
Photobucket Photobucket
waarvan sommigen zo groot, dat je ze bijna over je hoofd kan trekken, ojee. De overlocker deed zijn werk -na eerst schoongemaakt en geolied te zijn- wat een tempo, snijden en stikken in een, ideaal, maar wel een zooi overal, dus na afloop gestofzuigd. Zipje zag toen nog even zijn kans schoon om de mooie schoolhouse quilt te testen, hij lag heerlijk.
Photobucket
En terwijl de spruiten voor het eten zorgden (pizza),
Photobucket
begon ik met de bies op de voorkant van de quilt te stikken, met de machine. Mijn idee om de bies hierna helemaal naar achteren om te slaan, zodat je een biesloze quilt krijgt, heb ik moeten laten varen; de naden van de flying geese in de rand maakten dat de boel te dik was. Op mijn normale manier de bies met de machine daarna vastnaaien ging ook niet, vond ik, want als ik met wit naaide, ging ik door de puntjes van de rode gansjes, en als ik met rood zou doen, zou elke misser op de bies opvallen. Zat er maar 1 ding op, old-school met het handje werken.
Photobucket
Jaja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, en ik weet ook weer waarom de naaimachine is uitgevonden, want het gaat zo tergend langzaam, en met Zopje als kwaliteitsbewaker op schoot gaat het nog trager, want af en toe moet ik een staart uit de weg duwen.
PhotobucketPhotobucket
Zipje zag dat het geen strak plan was om er bij te komen liggen, en zocht ander gezelschap op.
Maandagmiddag en ik ben klaar met 1 lange kant! Maar ik heb ook met hele mooie lapjes mogen spelen, kijk maar eens in mijn eBay winkel (rode knop rechts op mijn weblog), ooh ze zijn haast te mooi om te verkopen! Hieronder een hele kleine greep (ik heb ongeveer 68 lapjes te koop nu, maar dat kan snel veranderen, want ik heb een fan 🙂 .
Photobucket

0 gedachten over “Spelen

 1. Anita deR

  Die katten van jou, wat zijn het toch heerlijke kroelbeesten.
  Lekker pizza van de kinders. Succes met de handnaaien.
  Was het niet wat voor je featherlight, die had je toch???

  1. Shirley

   De featherweight is leuk om blokjes te naaien, maar om een bies op een toch wel dikke rand te naaien, vertrouw ik liever op een machine met ook boventransport, de techniek is niet voor niets verbeterd. 😉

 2. Heleen

  Goed idee die washandjes! En ja die lockmachine is dan ideaal. Ik heb precies dezelfde. En de bies..soms moet je gewoon voor het mooiste gaan en dus dan maar met de hand. En toch heerlijk van die kinderen die lekker voor je koken. Leuk ze even weer te zien. En je lapjes zijn allemaal prachtig maar ja….de kasten zitten hier ook al vol.

 3. LL-Ilse

  Tja, als je de machine gewoon bent, dan gaat dit langzaam. Maar die handige klemmetjes maken het werk toch al handiger. En neem hem mee naar de bee, kletsen en naaien zonder nadenken, en voor je het wet ben je rond. Hij wordt wel heel mooi, ook met het schitterende quiltwerk, ik doe het je niet na ( nu ja, niet op de machine)