snoeiheet

De wekker gaat om kwart voor 8 en een kwartier later wek ik de kids, ze gaan samen met Perry deze morgen heel vroeg beginnen met de huisjes verder in de lagen verf te zetten, zodat ze voor de middag klaar zijn, want het belooft weer een drukkende warme dag te worden. Ondanks tegenzin valt het gemopper mee en als ik een uur later uit bed kom zie ik ze als zombies aan het werk, en voel ik me haast schuldig dat ik niet meehelp. Het snoeien van de heg dinsdag heeft voor een hevige spierpijn in mijn onderarmen gezorgd en daar ik echt niet zit te wachten op blessures is het vandaag ook een rustdag.

De donkere beits was gisteren al op en ik had vlak voor sluitingstijd een pot gehaald bij de Praxis, nadat Perry even tevoren met lege handen thuis was gekomen; ze hadden het merk wat we gebruikt hadden niet en hij durfde niks mee te nemen. Maar het is niet voor een restauratie van een Rembrandt maar een achterkant van een tuinhuisje, en dus voldoet elke pot beits eigenlijk wel, mits het buitenbeits is. 

Half 1 en de schuurtjes zijn klaar, morgen kunnen de ramen er terug in en dan gaat het leeghalen en slopen van het tuinhuisje in de tuin van onze oude huis beginnen, want die begint een beetje vanzelf uit elkaar te vallen. Mooi vakantiewerkje.

Half 8 en Zipje zit krakend een muis te verorberen op het grasveld, de katten komen een voor een uit hun slaapplaats en komen kijken of er nog wat in hun voerbak ligt. Ik heb het werken aan een quilt gestaakt, het zweet loopt in stralen tussen mijn borsten door en de haren in mijn nek zijn kletsnat, Perry vond het sexy, ik vind het irritant.  Het is nu zo drukkend warm dat er niks meer uit handen komt dan het lezen van een boek. Ik kan Jill Mansell van harte aanbevelen als luchtig en vrolijk leesvoer, ik zit als een puber te grinniken tijdens het lezen.

En terwijl ik hier zit zie ik het in de verte flink bliksemen, 28ºC is het, middernacht! De airco in de slaapkamer staat nu een kwartiertje aan en ik verheug me al op het slapen onder de koele lakens. Dat is toch wel het beste wat we -samen met degelijke ventilatie inbouwen en horren plaatsen- hebben veranderd aan dit huis.

0 gedachten over “snoeiheet

 1. Inge Slaats

  De hitte springt van je verslagje af, maar wat heerlijk dat je een airco op je slaapkamer hebt! Wat heb ik (en met mij natuurlijk véééél meer mensen) afgezien de afgelopen nacht, ik was, en dat was volgens mij de eerste keer in mijn leven, want ik haat vroeg opstaan, blij dat ik vanmorgen om 6 uur mijn bed kon verlaten. Het huis is nog wel warm, maar het was zo heerlijk buiten vandaag, heb de hele dag met veel plezier op mijn kleinkindjes gepast.
  Enne…jaaaaa…Jill Mansell is superleuk, ik heb volgens mij al haar boeken gelezen. Ik koop ze steeds voor mijn dochter, qua leeftijd passen die boeken beter bij haar dan bij mij, maar ja ik ben nog steeds errug
  jong van geest, zullen we maar zeggen LOL

 2. Yvonne aka sommeke

  Verschrikkelijk hé, die hitte!
  Gelukkig was ’t vandaag enkele graden minder!
  ‘k Heb vannacht wel genoten van het donderen en bliksemen, mooi schouwspel vanachter ’t glas toch!