Shirley in de bocht

Ik had mijn dagje niet, wilde ik vanmorgen snel de boodschappen doen voor de kerstdagen, kon ik geen parkeerplek vinden, en toen ik vanmiddag ging, maakte ik het in de winkel zo bont dat ik bij de kassa door bijna de helft van de aanwezige klanten met de nek aangekeken werd. Mijn actie zou een mooie filmpje hebben opgeleverd voor Funniest Home Video's, ware het niet dat er geen camera in de buurt was, tenzij het een bewakingscamera van de winkel was. Lees en huiver.

En het is allemaal Evelien's schuld, zij zei dat we niet moesten vergeten om Sprite of 7-up te kopen, dus toen ik in de winkel bij de limonade liep, en de Sprite zag, moest ik die dus pakken. Hij stond op de bovenste schap, en natuurlijk waren alle flessen binnen grijpafstand al weg, en op mijn tenen staand kon ik er niet bij, zelfs op het randje van de onderste schap staand niet, ik raakte met mijn vingertopjes wel de fles, maar je moet zo'n kreng vast kunnen pakken, en dat ging niet. Niet voor 1 gat te vangen pakte ik het winkeltrapje,Photobucket dat een eindje verder op in de gang stond, en ik klom er op om zo de flessen pakken. Maar ik dacht sociaal te zijn door alle resterende flessen even naar voren te halen, zodat andere klanten er ook makkelijk bij konden komen. Is niks mis mee, maar met het naar voren schuiven van de laatste fles stootte deze de voorste fles aan, en die viel dus van het schap af, 2 meter omlaag.

Ik zag hem als in slow-motion met een harde knal op de grond neer komen, en toen stuiterde hij al draaiend en spuitend weer bijna 2 meter terug omhoog, en het spuiten ging met zo'n kracht dat de gillende en roepende mensen -ik schat iets van 10 man- die in dezelfde gang stonden te shoppen van top tot teen natgespoten werden, inclusief winkelwagentjes met inhoud. Ik zag met verbijstering de Sprite als een fijne nevelfontein uit de fles spuiten, 1½ liter is dan heel erg veel, vooral als er zoveel kracht achter zit.

Een hoop gevloek, gemopper, dat alles nu lekker ging plakken, en dat ze bij thuiskomst eerst alles konden afspoelen, en "moet je me haren en kleren zien, zeiknat". Ik bleef me maar verontschuldigen, en zei heel snugger dat het gelukkig alleen maar Sprite light was (duh, sloeg nergens op). En met een hoofd als een boei liep ik met de lege kapotte fles -een scheur in de bodem- naar voren, waar 2 winkelmeisjes stonden te lachen, op veilige afstand. Een van de meisje zei dat ze spullen ging halen om gelijk op te ruimen, en wat later kwam ze terug met een megarol keukenpapier en een sprayfles schoonmaakmiddel.

Photobucket

Ik had al een pak Sorbo-want superabsorberend- rollen keukenpapier uit het schap naast de flessen gepakt, en overhandigde stukken aan natte klanten, die ze boos uit mijn handen pakten. Een mevrouw zei glimlachend dat ik er niks aan kon doen, ze had nu tenminste wat om thuis te vertellen denk ik. Ze was wel het minste nat van allemaal, of nee, dat was ik. Er zat geen druppel op mijn kleren, geen spetter op mijn schoenen, terwijl het gangpad, plafond en alles in de schappen een fijne sproeibeurt hadden gekregen.

de foto's heb ik met mijn iPhone gemaakt Photobucket

Tot mijn verbazing zag ik het winkelmeisje met een paar doekjes de grond aanvegen, man o man, dat schiet toch niet op, neem de dweilemmer! wat zal de winkel er tegen sluitingstijd uitgezien hebben! Toen ik even later bij de kassa stond, stonden bij de andere kassa's de natte plakkende klanten met hun plakkende boodschappen boos naar mij te kijken, het meisje achter de kassa lachte toen ik zei: "Die zijn niet blij met mij geloof ik."

Ik durf me er voorlopig niet meer te vertonen.

0 gedachten over “Shirley in de bocht

 1. Elly L

  Wat een pracht verhaal. Ik heb het vroeger met mijn moeder gehad. Ik zat achterop de fiets en we hadden net boodschappen gehaald en er valt een tas op de grond. colafles spuit open precies richting die stilstaande auto en hij had zijn raampje open en die man was zo verbouwereerd dat hij zijn raampje ook niet dicht deed. Hoe het verder is afgelopen weet ik niet meer want ik was nog heel jong..
  Fijne dagen
  groetjes Elly

 2. Gert

  Haha, wat een verhaal zeg… Dan zit er inderdaad nog behoorlijk kracht op zo’n fles frisdrank. Vreemd dat ze de vloer met doekjes schoonmaken: toen ik (heeeeeel lang geleden) in de supermarkt werkte hadden we een schrobmachine voor dit soort ongelukjes. Ik wens jullie hierbij alvast hele fijne en gezellige feestdagen toe. Geniet ervan, en drink lekker een extra glaasje Sprite ^_^

 3. Arja

  Ik stapte ooit op een nog dicht kuipje mayo van McDonalds. Spuit best ver, die troep.

  Balen dat die mensen zo hysterisch reageerden. Natuurlijk is het vervelend om ondergespoten te worden, maar je deed het toch niet expres?

 4. Marjolein Ztm

  Oh,oh, wat had ik dat graag, van een afstand natuurlijk, willen zien. Gelukkig kon het personeel er de humor van in zien. En die mopperende mensen, ach, die draaien wel bij als ze thuis zijn en er nog eens aan terugdenken.
  Mijn DD2 werkt als TOA scheikunde (technische onderwijs assistente) en zocht een poos geleden leuke proefjes om aan toekomstige leerlingen te laten zien. Deze zal ik haar maar niet adviseren.

  Groetjes en fijne dagen
  Marjolein uit Zoetermeer.

 5. Christine

  Een paar jaar geleden heb ik ook eens iets tegengekomen in de supermarkt waarbij ik door de grond kon zinken van schaamte.
  Er stond zo’n heel mooie toren gestapelde Kidibull, je kent dat spul wel. Toen ik er passeerde bleef mijn handtas haperen en tot mijn grote verbijstering en schaamte zag ik die hele toren kidibull in mekaar storten en daar stonden we plotseling in een zee van kiddibul. Je kunt je wel voorstellen hoe ik me voelde.
  Groetjes en prettige eindejaarsfeesten.
  Christine uit Brugge.

 6. miranda sol

  Hihihihi…vreselijk….hahahha, zulen ze geen inbraakcamera’s daar hebben hangen, zodat we het binnenkort bij funniest home videó’s zullen zien…..ohhh, ben wel blij dat ik net in wat andere winkels zat! Fijne kerst Shir….

 7. Berna

  Wat een giller! Van hieruit tenminste. Ik kan me voorstellen dat de mensen om je heen daar anders over dachten.
  En de volgende keer….. laat je Evelien lekker zelf haar fles Sprite halen. Kan ze ook eens lachen 😉
  Fijne dagen voor jullie allemaal!

 8. goof

  Geeft niks, ik denk niet dat ze het na konden vertellen,…. het vroor en tegen de tijd dat ze thuis waren waren ze helemaal bevroren door die nattigheid,…
  Oooooh wat zielig,…
  En deed Evelien eventjes alsof je niet haar moeder bent,…
  ;o)

 9. Marjon

  LOL, wat had ik daar graag bij geweest. Alhoewel …… mij kennende had ik dan waarschijnlijk ook helemaal onder gezeten.