schoonmaakwinst

Ondanks dat vandaag een echte lummeldag was (uitslapen, eten wanneer het je uitkomt en niks moeten doen) heb ik het toch druk gehad. Komt omdat ik op het laatst nog zoveel wil doen zodat ik maandag een rustigere dag heb. De auto moest schoongemaakt worden omdat ik hem morgen naar de garage moet brengen; er komt een nieuwe bestuurderszitting in (de oude is zo doorgezakt dat ik haast op de rails zit), hij krijgt een service beurt en tevens een APK. Gelukkig krijg ik (nou ja, krijgen..) een leenauto zodat ik ’s middags niet op de fiets naar de fitness moet. Heen fietsen zal best wel gaan  (ik schat een kwartier tot 20 minuten fietsen) maar de terugweg zal niet gaan, dan loop ik echt op mijn wenkbrauwen en dat fiets rottig.

Dus de auto schoonmaken, dat wilde ik gewoon op de oprit doen, met de inmiddels 20 jaar oude Miele stofzuiger (gekocht toen ik op mijn eigen ging wonen) en een vuilniszak dook ik de auto in om na 2 minuten zuigen weer de boel op te kunnen ruimen; de stofzuiger gaf de geest, zelfs het oprolmechanisme van het snoer hield er mee op.

Gelijk tas en jas aan en hup de auto in op weg naar het benzinestation, daar kan je ook stofzuigen. Heb je wel geld voor nodig en omdat Tim gisteren mijn laatste centen mee kreeg voor het soirrée moest ik dus eerst pinnen. Alles zat tegen!  Bij de kassa van de benzinestation keek de cassiére me boos aan, of ik niet kleiner had dan 20 euro om mee te betalen. leuk. Met een grote spons, 2 muntjes van 50 cent en 5 muntjes voor de wasstraat liep ik naar mijn auto, ik had besloten om gelijk te auto te wassen, lekker zelf met de spuitpistolen. Ik moest er een laag mos vanaf wassen dat een jaar lang zijn gang had kunnen gaan, en dat gaat er in de gewone wasstraat niet af, waar die roterende borstels behalve het oppervlakkige vuil ook je spiegels mee willen nemen.

Al zuigend kwam ik behalve veel kleverige snoepjes, papiertjes en parkeerkaartjes een bijna nieuwe lippenstift en een huissleutel tegen! Die lippenstift was ik al zo lang kwijt, ik heb er nog lang na lopen zoeken (op dekamers van de meisjes) toen ik hem miste. De huissleutel is van kortere periode kwijtgeraakt, een half jaartje zoiets. Ik had 2 muntjes nodig om mijn auto schoon te zuigen en moest me haasten, voordat het al te donker werd wilde ik klaar zijn met wassen.

Modder kwam overal van de randen af langs de ramen en deuren, de kofferbak open om ook daar onder de randen te kunnen soppen met de spons. Zwart zag het! 8 muntjes later blonk hij als een spiegel en was mijn broek vanaf knieën tot schoenen kletsnat. Maar wat een heerlijk gevoel heb je na zo’n woeste poetsbeurt.