Rood-witte quilt uitdaging

Bij SewCalGal is gisteren een
red and white quilt show - Made Prior to 2014

van start gegaan welke mij enorm aanspreekt, het betreft namelijk rood-witte quilts. Meedoen kan, klik hier!  Er staan al hele mooie rood-witte quilts bij de deelnemers, smullen! Ik heb mijn huizenquilt aangemeld, die past er mooi bij lijkt me, er staat nog een schoolhouse quilt bij!

Ik denk dat iedereen wel verzuchtend de hoop uit spreekt ooit nog een bepaalde quilt te kunnen maken, voor mij was dat deze rood-witte huizenquilt.
IMG_1064
Ik riep het al jaren, en pas toen ik een schoolhouse quilt in juni 2012 achter in een auto in Volendam zag liggen als afdekmateriaal (in de brandende zon!), begon het wel heel erg te kriebelen!
IMG_7943 IMG_7941
Een paperpiece patroon van Schoolhouse block was hier gratis op internet te vinden, op 7 juni werden de stoffen gesneden,
IMG_8441-1 IMG_8362
in no time begonnen de huisjes te groeien op mijn designwall, al gauw had ik genoeg huizen gemaakt voor een mooi formaat quilt voor aan de muur. De vloertegels meten 40x 40 cm.
IMG_8325 IMG_8566
Nadat ik er een flying geese rand rondom had gezet -omdat dit mij een hele mooie omlijsting leek- kon het sandwichen beginnen, hierbij hielp dochter Suzanne graag aan mee.
IMG_0733
Een rood-witte quilt kan je in mijn opzicht maar met twee kleuren doorquilten, rood of wit, en mijn keuze viel op rood, en het patroon…. daar had ik ook al heel lang over nagedacht, ‘k heb altijd al een Baptist Fan motief willen gebruiken, en eentje die ook behoorlijk zou opvallen moest wel even uitgetest worden op een kleinere quilt, het patroon voegt zeker wel wat toe aan een quilt.
IMG_0160 IMG_0144
Op het laatst bleek ik een ronding te weinig te hebben getekend, zag ik nadat hij gewassen was, het valt amper op, ook omdat dit aan de buitenrand is gebeurd. Aandachtspunt voor de Schoolhouse quilt, goed opletten met tekenen! Ik gebruikte een blauwe uitwasbare stift van Prym, eerder al met goed resultaat uit een lichte quilt kunnen wassen zonder dat het terug komt of bleekt.
IMG_0738 IMG_0742
het doorquilten kon beginnen, met mooie rode Aurifil garen (#2260) boven én onder , heel spannend, maar het lukte goed,
IMG_0757 IMG_0978 (1)
ook aan de achterkant ziet het er prachtig uit, vanaf dat moment zat ik continue te grijnzen, so happy!
IMG_0747
Het gerommel aan de rechter zijkant is waar ik even draadspanning uittestte. De bies tegen naaien ging met de hand, waarbij ik aangemoedigd werd door Zopje: “You can do it!”
IMG_0792 IMG_0783-1
Vier maanden na aanvang (er zat een vakantie tussen) was de quilt klaar, op 23 Oktober 2012 hing hij in het trappengat, en daar hangt hij nog steeds, en elke eer als ik hem zie voel ik me helemaal blij.
Hij is al naar meerdere show&tells geweest waarbij het machinaal quiltwerk grondig geïnspecteerd werd, en waarbij mijn rode vestje puur toeval was maar wel heel mooi paste in het geheel; een witte broek had het helemaal afgemaakt, maar die heb ik niet.
IMG_2365
Wil je de foto’s van dit blogje gênant groot kunnen bekijken, klik dan hier

0 gedachten over “Rood-witte quilt uitdaging

 1. Auckje

  Wat een leuke quilt is dat en wat heb je dat doorquilten mooi gedaan! Werd je niet compleet gestoord van al die losse aan- en afhechtdraden? Het is toch niet een patroon dat doorloopt? Het is allemaal zo keurig glad aan de achterkant, dit lukt mij niet eens met de hand! Echt prachtig gedaan!

 2. Truus

  Deze Schoolhousequilt is mooi van kleur-het rood is warm van tint en knalt niet tegen het wit.
  Wat een practische mal heb je om de cirkels te tekenen!
  gezellige avond
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. wilma oud

  Ik ben helemaal verliefd op deze quilt van jou. Ik ben ook meteen naar de site gegaan om te kijken of ik nog kon downloaden, maar dat kan niet meer. Ik zie dat je ook een speciale lat of zo gebruikt om de quiltlijnen te tekenen. Prachtig is die Shirley. Fijne dag nog en groetjes van Wilma

 4. LL-Ilse

  Gelijk heb je, om deze aan te melden. Hij past schitterend in de collectie.
  Ik val ook voor de Irish Chain, en vooral de pinwheel – zo mooi

 5. Mieke Wilmer

  Wat een handige mal, lijkt me ook wel wat om op mijn rood-witte top te gebruiken. Ik heb even gegoogled op de naam van de mal, maar nergens te vinden; zelfs niet meer bij CT Publishing. Heb jij nog een tip waar ik hem zou kunnen kopen?