Rijswijk

Vandaag gingen mijn moeder en ik naar de quilttentoonstelling in Rijswijk, het was lichtjes aan het sneeuwen toen we wegreden maar de wegen waren gelukkig goed te doen. Bij de Darlingmarket aan gekomen stond er geen file bij de ingang, en ook binnen konden we goed doorlopen en alles goed bekijken. Alleen bij de quiltwinkel van Dorry was steeds een flinke opstopping, ze had gisteren ook een goede dag gehad, zat al in no-ime door enkele spullen heen, waaronder een pakketje om een prachtquiltje te maken, ik had hem al op Jeannekes weblog gezien, in het echt nog mooier dan op de foto!  Daar de tentoonstelling zondag ook nog in gang is, zal ik geen foto’s van tentoongestelde quilts laten zien, hoewel, ik kan het niet laten, van een paar laat ik een detail zien, zo mooi niet normaal!
We waren al om 4 uur weer in Roosendaal, een poging om mijn moeder de trein van kwart voor 5 te laten nemen mislukte vanwege de afzettingen in het centrum van de carnavalsoptocht, die net was afgelopen. Het station was onbereikbaar! In een poging de reistijd te verkorten bracht ik ze naar Bergen op Zoom, maar helaas mocht dat niet baten, ze moest daar lang wachten, en ook in Goes zat het niet mee. 3 uur later belde mijn moeder op dat ze thuis was, koud en moe, maar voldaan; ik voelde me vreselijk slecht en nam me voor om haar voortaan gewoon naar huis te brengen, maar daar wilt mijn moeder niks van weten, ze wilt zo lang mogelijk zelfstandig reizen.

Today my mother and I went to Rijswijk, to visit a quiltshow, with lots of quiltshops too, of course. What’s a quiltshow without shops? I can not show you the quilts yet (not untill sunday evening) , but just a few details of a few quilts I liked, and a few quiltshops with the owners smiling like Merel from Birdblocks  and working, among which the Dorry’s romantic shop, where she showed me the beautifull log cabin quilt, made by her friend Jeanneke , the kits of this quilt were sold out in 1 day. I only bought a patern of a bag, pre-cut cats (for appliqué) at Evy’s shop and a stiffening lining for bags (at Dorry’s shop).
Ik heb maar 3 dingen gekocht, een vulling voor tassen, bij Evy een zakje met 10 katten van Japanse stofjes , en een patroon van een tas -op het stikkertje achterop staat Foltvilag,-, bij een Hongaarse winkel, ze spraken gebrekkig Engels. Ze verkochten hier ook mooie handgemaakte knoopjes en pakketjes om art-quiltjes te maken, klik hier-, en .

0 gedachten over “Rijswijk

  1. Els

    Leuk die poezen! Ik heb er ook bij staan kijken, maar niet gekocht ik ben benieuwd wat voor moois je ervan gaat maken… Want ik had geen inspiratie:)