Quiltdag Poppel #4

De show& tell ging voor de middag van start, ik heb er een albums van gemaakt voor het gemak. Toen de dame op de foto hieronder haar quilt liet zien, vroeg ze aan mij of ik hem herkende, ik had hem namelijk voor haar doorgequilt toen ik achter de longarm bij Quiltshop Leur werkte. Oh wat leuk, ik herkende het toen ze het zei, en wist nog dat ze heel specifiek vroeg om zo’n hartje in elk leeg blok, Ze was later met weer een quilt naar de winkel gegaan om het door mij te laten doorquilten, maar ik werkte er toen niet meer (in dec. 2016 gestopt) en de longarm was er ook niet meer. Ze vond het heel jammer, wat een compliment 🙂 . Gelukkig vond ze een andere longarm quilter die het naar haar wens deed, haar Stonefields zag er prachtig uit. Quiltshop Leur stuurt de quilts door naar Elly Prins om te laten doorquilten.

Tussen de foto’s zien jullie ook een quilt gemaakt van patronen uit Hobo quilts boek,  dit zijn allemaal figuren met een speciale betekenis, een geheimtaal. De maakster van de quilt dacht dat haar kleinzoon er niks aan zou vinden, maar in combinatie met het verhaal er achter vond  hij het juist een geweldige quilt.

klik op de foto en je komt in het album
IMG_3710

De quilt hieronder is een gratis BOM van Dorry die net is begonnen met de wanten
IMG_3735
ga naar haar website (klik op de foto) en helemaal onder aan de pagina in de donkerbruine balk zie je in de linker kolom onder Informatie in kleine letters “downloads” en daar moet je op klikken.
Nog een quilt waarvan ik informatie heb onthouden is deze
IMG_3717
Miss Matty’s Parlour. Het patroon staat in een boek, en ik zag dat de Frottende Freule er ook een cursus/workshop in geeft

2 gedachten over “Quiltdag Poppel #4

 1. Truus

  Weer een heleboel mooie quilts die geshowd worden! !
  Leuk compliment heb je gekregen!
  Bedankt voor de links.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.