Putten.2

Mijn moeder wilde op het weekend de bies rond haar Quiltdiva zetten, maar ze had de verkeerde kleur roze meegenomen, en dus verdween de Diva terug op de rol in de tas. Maar niet eerder dan dat de quilt bewonderd werd en er foto’s gemaakt waren (deze is klein van formaat, ik heb een grotere gevraagd), maar je ziet nu pas goed hoe klein de quilt is, nou ja, klein, hij is niet zo groot als het originele patroon. Heel veel dames hoorde ik verzuchten: “Dat patroon ligt ook al jaren in mijn kast, ik vind hem zo leuk.”, en toen bedacht ik me dat het leuk zou zijn als volgend jaar op het quiltweekend alle quiltdiva’s die nu nog in de kasten liggen dan geshowd kunnen worden. Ik heb voorgedaan hoe je haar op een andere manier dan meanderen ook leuk kan doorquilten……
IMG_0898
Ik had nog foto’s beloofd van de achterkant:
IMG_1424IMG_1423IMG_1422
De lange lijnen zijn niet steeds aan en afgehecht, ik heb stapvoets langs de diva gequilt tot het volgende beginpunt van het lijntje.

In een apart kamertje naast de keuken tegenover de werkzaal bevond zich de quiltwinkel van Marlies van Quiltshop Online,
IMG_6009
wat een heerlijke stoffen had ze bij zich, ze riepen om het hardst naar me, net als de klos Wonderfill garen, de rol lite Steam a Seam  2 van the Warm Company.
IMG_3898
Ik gebruik altijd de HeatnBond feather lite, omdat je hiermee zelfs probleemloos door 5 plaklagen kan quilten, maar wilde deze ook eens uitproberen, hij voelt wel steviger aan, eens kijken hoe dit zich in de praktijk vertaalt. Gaat-ie moeilijk doen, dan kan ik hem altijd nog gebruiken bij een-lagige applicaties, toch?
Van de organisatie kregen we allemaal cadeautjes, bij het vrijdagontbijt een ei met een mutsje, met hierin chocolade eitjes, en zaterdagochtend een goodybag, met grootste verrassing het tijdschrift “Het Klossie” , want dat was in no-time overal uitverkocht! Klik hier voor meer info.
IMG_3897
Toen ik het patroon van het mandje uit de goodybag haalde dacht ik: “Gelijk maken, anders ligt het volgend jaar nog steeds in de folie!” (Evaringsdeskundige aan het woord). Het deed dienst als afvalbakje, maar om paaseitjes in te stoppen is het ook een geinig mandje.
IMG_6010
Van mijn moeder kreeg ik deze mooie zelf geverfde lappen stof,
IMG_3899
het kaartje wat er op ligt is gemaakt door Tonneke, het is een snoepie, ik denk dat ik er een lijstje om ga zetten, het is te mooi om in de kast te leggen.
En kijk nou wat er onderin mijn tas zat, helemaal vergeten mee te geven aan mijn moeder
IMG_3901

2 gedachten over “Putten.2

  1. Truus

    De quilt diva is ook een leuk patroon en had je niet kunnen afspreken met de dames die dit patroon in de kast hebben dat dit volgend jaar als quilt mee genomen moet worden?
    Leuke buit heb je aan het weekend overgehouden.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.