Puf, zucht, steun

Dat is het geluid in ons groen kikkerlandje, na 1 tropische dag, hier was het al 34ºC, en morgen wordt het nog warmer! Mij kan je dan opvegen hoor, en helaas moeten er dingen gebeuren die niet kunnen wachten, zoals…. de bee. Haha, er zijn ergere dingen. 

Het eerste uur hebben we naar de foto's gekeken die Angela had gemaakt op haar Schotse minivakantie, ze was met haar moeder naar een quilttentoonstelling geweest, gehouden in allemaal kerken. Heel indrukwekkend, maar Angela heeft geen blog, dus kan ik jullie niet doorverwijzen.

Photobucket

Daarna hebben we nog bijna 2 uur zitten kletsen en lekker zitten naaien; degene die het meeste kletsten moesten ook het meest stukjes uithalen die ze er verkeerd aan had gezet. Angela toonde op weg naar de buitendeur 'even' haar Phebe, ze wilde advies over een kleur rand, en mijn mond viel op en toen ik haar middenblok zag! Ze had het door de gekookte koffie (of was het thee, over beide dranken werd gesproken) gehaald, en ik moet zeggen, ik vond het al mooi maar nu was het nog mooier.

Thuisgekomen heb ik het gras gemaaid,Photobucket (iemand een idee wat dit voor 'n plant is, 1 meter hoog, geurloos voor mij althans, en flink in trek bij insecten), de was opgehangen, en een uur later nog eentje en toen nog eentje, mezelf uitgewrongen, eten klaargemaakt, en ben toen na het eten compleet gecrasht voor de tv; even Bones kijken, het was een oude aflevering die ik nog niet had gezien, dus dat was een bonus. (Bones, bonus haha). Ik was nog steeds een beetje van slag van zondagavond, dat Medium de laatste aflevering ever bleek te zijn; met Alison en Joe -in de serie- overleden, lijkt me dat wel definitief, ja.

En nu, zo vlak voor het naar boven gaan, moest ik van mezelf nog het hele rek met overhemden leeg strijken, wat een slavendrijfster! 20 Overhemden, in deze hitte, maar ze zijn weg, en dat slaapt zo meteen vast heerlijk, vooral omdat de airco in de slaapkamer dan een half uurtje heeft staan draaien, en het er lekker koel is.

0 gedachten over “Puf, zucht, steun

 1. Inge Slaats

  Bij het begin van dit verhaal had ik nog medelijden met je en zuchtte en pufte ik gezellig mee. Maar dan die laatste zin….. mevrouw heeft airco in haar slaapkamer, tsss…weg medelijden, ik ben stikjaloers!!
  Alles wat je laat zien: super! Die Phebe, oohhh zo mooi. Die koffie of thee heeft goed uitgepakt.

  Nou Shirley, sterkte vandaag, gelukkig nog maar 1 dagje. Ik ben ook tegen die hitte, weg ermee!

  Groetjes,
  Inge

 2. Johanna Zweden

  Hallo Shirly wat leuk zo met die dia voorstelling was net of ik even bij je aanwezig was, en wat leuk word dit.
  Waar was die tentoonstelling in Schotland, ben benieuwd, omdat ik daar gewoond heb 8 jaar!
  Ook hier is het warm op het moment, maar gelukkig zijnde huizen koel van binnen.
  Ik heb gisteravond ook naar de laatste aflevering van Bones, gekeken, maar dat komt, omdat morgen de TV de deur uitgaat, we hebben het opgezegd.
  Ik heb de ook de laatste afl, gezien van Medium, ja die was dus definitief, maar ze leeft nog wel hoor! want de verhalen zijn door haar zelf geschreven, ik wist nooit dat ze dus echt bestond, als ik het zo lees, staat het raar! grinnik, Maar ze bestaat dus! Ik vond het mooi hoe ze het hebben gedaan, de laatste afl. dat ze dat zo verteld over haar leven.
  Groetjes Joke en een fijne dag uit puf puf land.

 3. MarjavdN

  Ik kan het niet heel goed zien omdat je de plant alleen recht van boven hebt gefotografeerd, maar het lijkt heel gewoon fluitekruid. Venkel zal het niet zijn, want dat heeft echt wel geur.