overlopen

Ik zei het vanmiddag nog tegen Perry, "ik heb zoveel dat ik wil doen dat daardoor mijn hersenen gaan blokkeren en dat niks uit handen komt", waarop Perry mij aankeek met een blik van "je vertelt mij niks nieuws hoor". Ik wil altijd alles gelijk en dan ook goed doen, word zenuwachtig van half werk leveren, hoewel ik er al aardig aan begin te wennen. Maar het gevoel van overlopend hoofd heb ik steeds vaker de laatste tijd.

De quilt van Evelien is nog geen steek verder dan vorige dinsdag, hoewel de stroken die er tegenaan gezet moeten worden wel al zover klaar zijn, alles ligt nu beneden zodat ik er morgen hopelijk aan kan werken. En dan ligt het volgende alweer te trekken aan me V8 is dit geen superleuk patroon? Op de quiltlijst vroeg Judith hoe dit quiltpatroon gemaakt moest worden, en toen ben ik gaan puzzelen en er dus achter gekomen -heb er net als Yvonne over liggen dromen ☺ Yvonne is hem van witte blokjes aan het maken, ziet er luchtiger uit.

Dan heb ik gisteren 2 zakkenzakken gemaakt, eentje voor thuis Zakkenzak zie je hier, en die prolaps onderaan is een plastik tas die je er uit kan trekken. De andere zakkenzak is voor het quiltweekend in Elst, waar ik de 14e naar toe ga. Die heb ik natuurlijk van een andere stof gemaakt, maar hetzelfde patroon dus.

En vanmorgen/vanmiddag ben ik bezig geweest met quilts op te hangen in huis; eerst moest ik gaten boren natuurlijk, en kwam ik schroefhaakjes te kort natuurlijk, zodat een ritje naar de Praxis niet uit kon blijven. Tim verbaasde zich over de snelheid waarmee ik een gat boorde (en gelijkertijd de stofzuigerslang hanteerde), de plug en schroef in het gat stopte en de quilt ophing, helemaal in mijn eentje. Ja jongen, zo kan het dus ook.

Hier de quilts op Suzanne’s kamer die ze uit had gekozen: ze is op de foto al duidelijk in diepe rust met de quilt over haar hoofd getrokken. Tim koos voor de kippenquilt, waar ze allemaal achter dat ene kleine rupsje aan zitten. Hier op archief. En Evelien had al een klein quiltje (de helft van een A4) Fee op een ongelukkige plek hangen en die heb ik een mooiere plaats gegeven.Q1 Q2

Boven heb ik de cathedral stars opgehangen, de pottenquilt heb ik aan een langere nylondraad gezet en beneden heb ik er ook nog een quilt bijgehangen in de hal. Ze hangen gewoon aan de lampjes, net zo makkelijk. De quilts die over de railing hangen, moeten nog een plekje krijgen, op de weaver fever na (die helemaal links hangt) dat is onze beddenquilt. Ik durf in de woonkamer nog niks op te hangen, de zon komt overal en ik zou het zo zonde vinden als ze verbleken.Q3 Q4

deze kleine (A4 maat) hangt op mijn naaikamerdeur geplakt met van die posterstikkers. Ik ben heel benieuwd of hij er morgen ook nog hangt.Q5

Achteraf gezien toch nog veel gedaan vandaag☺

0 gedachten over “overlopen

 1. Linda

  Wauw, mooi hoor, zo’n huis vol met quilts! En het huis zelf is ook prachtig!
  Groetjes uit Brisbane,
  Linda

 2. katrien

  Jij bent ook nogal bezig geweest.En het vlechtwerk ook al onder de knie ?Ik lag er nog niet wakker van hoor,alhoewel ?Ziet er leuk uit.

 3. Inge Slaats

  Oohhh, wat leuk al die quilts aan de muren en dan die quilt over je slapende dochter…., zo mooi (de quilt) en zo lief (de dochter, natuurlijk ook mooi, maar dat zie ik niet LOL)

  Inge uit Eindhoven

 4. Jol@nda

  Jeetje!
  Gaaf, woon jij in een kasteel?:))))
  Wat heb jij al veel gemaakt! en allemaal zo mooi!