Overgave

Zopje heeft een wond op zijn pootje, -ik kon er een vingertopje in stoppen zo diep, als ik die drang zou hebben, het is denk ik een abces geweest van een beet- hij houdt het keurig schoon en zo te zien is het ook goed aan het genezen en hoef ik er niet mee naar de dierenarts, denk ik. Wat is wijsheid?

Photobucket Gisteravond liet hij weten weer helemaal het baasje te zijn, toen hij luid galmend zijn prooi aankondigde; afgaand op het geluid dat hij maakte zou je denken dat het een joekel was, zoals het konijn dat hij een week of 2 geleden had gevangen, maar dit was een muisje zo klein, die kon zich met gemak verstoppen achter grassprietjes, terwijl Zopje niet zat op te letten. Het was pikdonker toen ik deze foto maakte, en toch gelukt he, nou ja, 'goed gelukt', het muisje was moeilijk scherp te krijgen.

Vanmiddag was de bee bij mij, en omdat het tegen 2 uur zo donker begon te worden, maar tevens ook drukkend warm, zette ik de daglichtlampen op tafel en gingen de halogeenlampen aan de kant. Niet helemaal nodig dus, want toen de dames er waren was het weer zonnig, maar nog wel akelig doef, dus bleven we binnen. Angela begon met iets nieuws, vandaar de laminator op tafel, zodat ze haar malletjes -uit patronenpapier geknipt- tussen 2 laagjes kon lamineren en met naad uit kon knippen, ideaal. Miranda showde haar winterlandschap-lopertje van allemaal wolletjes, maar toen ze mijn digi zag, stortte ze zich met volle boezem en wijde armen op haar creatie, "geen foto's maken!" gillend. Euj, Mir, dat is een glazen tafelblad hoor.  Dus helaas alleen een foto van de verplettering van de wolletjes. Ik heb een paar hexjes genaaid, was  niet erg actief in die zin dat je gelijk grote vorderingen zag, 't is geen naaimachinewerk he, dat zie je gelijk; weg tempo.

De pompoenen doen het goed, het gras groeit ook met niks en de boomstammen hadden met het late licht zo'n mooie kleur, komt het een beetje uit? De veren vond ik op het gras, ik denk dat ze van de jonge Vlaamse gaaien afkomstig zijn, die vanmiddag aan het kibbelen waren op het grasveld over een paar stukjes brood.

Photobucket

0 gedachten over “Overgave

 1. Ada

  Nou, dat ziet er uit als een flink gat. Zou het gehecht moeten worden? Maar van kattenwonden heb ik geen verstand.
  Heeft het muisje het er levend afgebracht?
  Gezellig, zo’n bee.
  Hartelijke groeten,
  Ada