Oud goed

Onder de dakrand het rendierverblijf heb ik een strass koordje genaaid waar een leuk verhaal achter zit
B7CAD4EA-936A-41D7-9F20-EE20DF9FF197
Dit koordje kwam van een bruidsjurk
DEDC2376-A90E-4811-84FC-D80593F64826
Gered van de vuilstort. Het is maar goed dat we niet weten welke juwelen zomaar in containers worden weggegooid ?

Jaren geleden, toen onze jongste nog in de kleuterklas zat, was ik bij de vuilstort om spullen weg te gooien. Naast mijn auto stond een andere auto met de kofferbak open en een oude man stond hoofdschuddend naar de inhoud van een vuilniszak in zijn kofferbak te kijken. Hij liet mij de bruidsjurk van zijn vrouw zien en vond het vreselijk om deze weg te moeten gooien. Ik zat toen net in de periode dat ik verkleedkleren voor de kleuterklassen maakte, en vroeg of ik het mocht hebben en legde ook uit waarvoor ik het dan ging gebruiken. Hij straalde en was heel blij dat de jurk een tweede leven zou krijgen. Van de meters tule maakte ik een tutu en de trouwjurk korte ik in zodat kleutertjes er in konden rondlopen, je ziet het helemaal voor je. Op de jurk (ik meen langs aan de mouwen) zaten twee randjes met strasssteentjes, en deze heb ik er afgehaald voor ooit, en dat ooit is nu dus.
36504920-B65C-419C-BA5E-E5A8053958CC
De uiteinden kon ik niet vastnaaien, en om te voorkomen dat ze opwippen heb ik ze vastgeplakt

DB78F722-AC87-4690-98D0-884C8DE8CAD6
Het schittert dat het een lieve lust is, niet goed op foto te vangen, maar toen ik vlak voor het slapen de quilt weer in de hal ophing en in een donkere hal er langs liep leken het wel lampjes
D72798E9-9A64-48C8-9D96-4A11A1BE2A60

8 gedachten over “Oud goed

 1. Ria van Slingerland

  Shirley, wat een mooi ontroerend verhaal. Het was al een “schitterende” quilt maar met dit verhaal erbij is het helemaal geweldig. Wat zou die oude man trots zijn als hij dit zou weten en kon zien!!! Fijn dat je dit met ons wilde delen. Het kwam binnen!!!
  Liefs, Ria.

 2. Hennie Kwakernaat

  Inderdaad een ontroerend verhaal, maar je quilt wordt er steeds mooier door.

  Groetjes, Hennie

 3. mieke

  Harstikke leuk. Wie wat bewaard , die heeft wat. Dat zeg ik heeeeeeeeeel vaak en ik bewaar dan ook heeeeeeeeeeeel veel.
  Gisteren ( geloof ik ) schreef je over frivolité haken. Mijn tante nonneke heeft meters gemaakt . van smal naar breed , in allerlei variaties. En razend snel ging dat .
  Op de baby lakentjes en langs zakdoekjes. Als het katoen ( waar het aan vast zat ) rijp was voor de kliko , peuterde ik de randjes er van af. Och ja , je moet toch wat , whaha.
  Groetjes.

 4. Truus

  Zo’n verhaal maakt een quilt zo leuk.
  Grappig dat het net lampjes zijn in het donker!
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.