open huis zonder bezoek

Gistermorgen ging om 7 uur mijn wekker en toen ik om 9 uur de familieleden wekte had ik al al het strijkwerk gedaan, de hal ‘ontruimd (de dozen en naaikoffer in mijn auto gezet), de ramen aan de binnenkant gelapt en de stofzuiger er door heen gejaagd. Nu wilde ik boven nog de finishing touch doen en dat ging het makkelijkst als iedereen het nest uit was. Perry grapte naar buiten kijkend dat er al een rij voor de deur stond, dat ze nummertjes moesten trekken.

Iedereen hielp op zijn manier mee en om kwart voor 12 was alles aan kant. Er mocht wat mij betreft ook geen gebruik meer gemaakt worden van de wc’s, zo netjes, eng gewoon! De laatste keer was toen makelaar Olivia foto’s kwam nemen voor de website van Meeus. Alleen was het weer toen veel beter, het was vandaag een grijze dag. En een timing, kwart voor 12 waren de wasmachine, wasdroger en broodbakmachine klaar, de was was schoon en uit zicht en het rook heerlijk in huis, wat wil je nog meer. Nou, dat de folders en inschrijfpapieren ook al klaar lagen, alleen, ik kon ze nergens vinden. Toen sloeg de paniek toe bij mij, waar lagen die krengen, waar had ik ze opgeborgen? Op een logische plek vanzelfsprekend en iets na 12 uur vond ik ze in een la waar ik nooit in kijk. Opluchting alom.

De komende 3 uren kropen voorbij, iedere auto die ik hoorde aankomen was een potentiele kijker, maar helaas reden ze allemaal door. Ik zat in de keuken te handwerken en Perry zat boven administratie bij te werken, dus het was geen verloren tijd. Het was 3 uur geweest, wie nu nog zou komen had pech gehad; Tim en Perry moesten naar de kapper en ik ging met Evelien de stad in om sportschoenen te kopen voor school. Wat een sof, maar we hadden er wel rekening mee gehouden. Voordeel: het huis is zo netjes dat we over 2 weken niet al te veel meer moeten opruimen, lekker hoor.

Iets na half 9 lag ik al in bed om met een mok thee naar Midsomer Murders te kijken, en ik was zo moe dat mijn ogen tegen het eind van de aflevering al begonnen te branden en ik heb Frost niet meer gezien. Het was al een aflevering die ik had gezien, maar Frost blijft goed, hoe vaak je hem ook in herhaling zie.

0 gedachten over “open huis zonder bezoek

 1. Yvonne aka Sommeke

  Hmmm… kan je geen mini-bee plannen op de kijkdagen? Wat afleiding tijdens het wachten.
  De dames moeten wel eerst thuis naar het toilet, hé! 😉
  Geniet maar van je frisse (oude) huisje!

 2. Anita der

  Jammer Shirley, je hebt nu wel alles netjes aan kant, is het ook lekker makkelijk bijhouden,toch.
  Heel veel sterkte, ik hoop dat er snel kopers op de kust zijn.
  En succes met verhuizen, het gaat nu opschieten.