Oog van de naald

Woensdag avond laat hoorden we gek getik komen vanuit de keuken, het tikken was onregelmatig, zo eens in het half uur of zo een tik en dan weer stil;  we konden niks ontdekken en gingen na middernacht naar bed, maar niet voordat ik nog de koelkast van de kant trok om te kijken of het geen muizen waren die het geluid maakten. Ja je moet ergens beginnen he, en toen ik hier geen keutels zag liggen ging ik ook naar bed.

Toen ik gistermorgen naar beneden liep hoorde ik weer een harde tik uit de keuken komen, en toen weer niks, zo raar. Ik besloot maar gewoon een kopje thee te zetten voor het ontbijt, en toen ik de waterkoker onder de kraan hield om te vullen, schrok ik me wild. Nee hier kwam geen muis uit maar stoom en een harde tik en heel hard gesis. Ik voelde voorzichtig aan de wand, deze was bloedheet, en de binnenkant zag zwart. Nog een paar uur langer aan het stroom hangend en we hadden een keukenbrand gehad ? vandaar de titel van dit blogje.
 ‘t Is toch wat, uiteraard gaat de koker mee als ik weer naar ons nieuwe Grondstoffencentrum ga (vuilstortplaats waar we afval nu helemaal super gesorteerd moeten inleveren) en ‘k ga vandaag een nieuwe kopen. Eentje die afslaat als je de koker oppakt als je water gaat uitschenken, en dus niet droog kan koken én blijft doorverwarmen.

No pressure here, de kwaliteitsbewakers zitten te wachten
48659AC6-6155-4ED1-BF9A-1F3BE87BE74C
Uurtje later zat Arya opeens rechtop te kijken, ze was geïntrigeerd door een draadje dat los hing. Deze knipte ik snel af voordat mevrouw vol in de aanval zou gaan; het is al eerder gebeurd dat ze met twee pootjes vooruit stekend mijn borduurwerkje in schoot, je schrikt je rot ? Ze zit met haar voorpootjes deftig op  twee schattige lapjes die ik vorige week had gekocht bij Quiltshop Leur en nog moest opbergen.
2C082411-8CC2-42EC-8073-D74846B196BC
Ik was begonnen aan de bloemen
0B2E3A3D-B301-499D-A990-5E9BA7708959
En toen was ze ook klaar, zo leuk geworden
3135E6A0-7359-4563-BE76-D4159A6B662F
9D906B42-5CBF-4E78-AD25-47F0759D13F7
Nog de bolderkar met quilts en kat doen, en dan is dit paneel klaar.

6 gedachten over “Oog van de naald

 1. Jeanette

  Prachtig geworden! Je bent wel aan het borduren geslagen. Komt het panel in een quilt?

  1. shirley Bericht auteur

   Jazeker, drie banen tussen en omringt door patchwork randen. Google maar The mystery of the Salem quilt guild.

 2. Renske

  Dan hebben jullie echt geluk gehad. Trekken jullie dan niet de stekker uit het stopcontact?
  De dames zijn erg mooi geworden. Waar ga je nu mee verder?

Reacties zijn gesloten.