onze nieuwe overbuuf

Laatst waren we op een feestje en zat ik naast een neef van Dh, die onze nieuwe overbuuf kent. Hij wist precies welke auto ze reed, waar ze werkte, hoe ze eruit zag en waar ze had gewoond. Ze schijnt niet bepaald geliefd te zijn geweest daar; haar vertrek bracht de buren in een feeststemming. "Het is geen makkelijk persoon, zachtjes uitgedrukt, een beetje een zeikwijf.", waren de woorden van neef-lief. Hij heeft vrienden in die flat wonen, naast en onder haar, dus hij kan het weten. Zelf is hij heel sociaal en zachtaardig.O mijn hemel. Dachten we dat het niet erger kon nadat het Wendymonster met haar man en hondje waren vertrokken, krijgen we haar soortgenoot!Ze kwam zo vriendelijk over de eerste keren, maar toen ik haar vroeg of ze haar visite kon vragen in de parkeervakken te parkeren ipv half op de stoep half op de straat, kreeg ik een gejammer. Ze wilde ook wel graag dat haar badkamer eindelijk een keer af kwam. Alsof ik daar wat aan kon doen."Ja, okay, dat zou heel fijn zijn voor je, maar intussen parkeren ze zodanig op stoep en straat, dat wij ons in gekke bochten moeten wringen om onze auto’s op onze oprit te krijgen. Als wij visite krijgen, dan rijden ze net zo ver door tot ze een lege parkeerplek vinden, en zo hoort het toch? En er is overdag toch parkeerplaats voor de deur vrij, het is toch niet nodig dat ze op de stoep parkeren?" opperde ik nog, en toen keek ze me pissig aan. Ik probeerde nog blijk te geven van ons geduld: "Kijk, je bent al sinds begin juli bezig aan het huis, en toen zelfs in september de klusauto’s her en der geparkeerd stonden hebben we er niets van gezegd. Maar het is ondertussen al Oktober! En het mag gewoon niet, op de stoep parkeren." Ze zei niks meer en stapte boos in haar auto. Kijk, en daar krijg ik nou hangtieten van he.Het is er niet beter op geworden, de stoep blijft gevuld met auto’s, en mijn wederhelft denkt er met de dag vaker over om voortaan zijn auto maar voor haar deur te zetten (op de stoep, niet op haar oprit). Zelf denk ik om maar eens contact op te nemen met de wijkagent, kijken wat hij er van vind, of wij nou zo onredelijk zijn of dat zij aanpassingsproblemen heeft. Een parkeerverbodsbord voor die zijde van de weg zou helemaal zalig zijn natuurllijk, want het is ook nog eens een gevaarlijk punt, zo vlak om de hoek bij de rotonde.

0 gedachten over “onze nieuwe overbuuf

  1. Ariane

    Hallo Shirley,
    sterkte maar weer met deze nieuwe buuf. Is ze alleen of heeft ze een katylisator (DH). In ieder geval geen hond die ze uit moet laten?
    groetjes van Ariane 😛

  2. Shirely

    Hai Ariane, nee, ze heeft hier geen hond, wel gehad blijkbaar. En ook geen DH, terwijl ze toch al rond de 40 is. Misschien niet voor niks?