O kom er eens kijken

De quilttentoonstelling in Vijfhuizen moest ik aan mijn neus voorbij laten gaan, voelde me zo raar in mijn hoofd, alsof ik 5 keer in de Goliath was gegaan op een lege maag. Zaterdag deed ik nog een beetje een poging om wat van me te laten horen, om jullie een filmpje van Youtube te tonen, bleek dus gewoon bij iedereen al op tv voorbij te zijn gekomen, wist ik veel! En het naaien van Bow-tie blokjes schoot die dag ook niet op, ik haalde elke naad 2x uit.

Maar het was niet allemaal kommer en kwel (waar komt die uitdrukking toch vandaan? aha, lees er hier   onderaan de pagina maar meer over) ik werd verrast door mijn schoonzus, die het mooie borduurtje aan DH had meegegeven van 't weekend, Zipje is er ook heel blij mee, vind de gelijkenis heel treffend. Ik had het patroon gekregen van een lieve dame, en aangezien mijn schoonzus gek is op borduren, en geen nee kan zeggen 😉 wilde ze het voor mij maken. Het is geen  kleintje, iets van 25x 25 cm.  Ik denk er aan om het in een quilt te gaan verwerken.Photobucket

Sunday afternoon we went to my parents, my mum showed me her siggyquilt, almost finished! En zondagmiddag een bliksembezoek aan mijn ouders, waar de Siggyquilt -op een bies na- op het bed lag te pronken,Photobucket even om te laten zien, want de losse draadjes moeten ook allemaal nog weg gewerkt worden, ze heeft hem met de naaimachine doorgestikt. Hij moet na het afmaken ook nog in de wasmachine om de tekenlijntjes weg te spoelen. Hij wordt 'gewoon' voor op bed, niet om op te hangen. Hij is prachtig, ik heb deze manier van blokjes verwerken nog niet eerder gezien, slim bedacht om het per land te groeperen! Heel jammer dat mijn moeder stof tekort komt voor de bies, ze zoekt de cobblestones, wit/grijs die ook tussen de blokjes zit.Photobucket Aan 75 cm van 110 zou ze meer dan genoeg hebben. Wie weet waar dit te koop is? Op het restantje van de rand stond nog te lezen: Fabric dp shop  Cobblestone

Als je de foto's in de slideshow beter wilt bekijken, en het lukt je niet om de foto te openen door op de slideshow teklikken, klik dan maar hier op, en je komt in mijn foto-album. Als je op de foto staat, kan je er nogmaals op klikken om het groter te maken.

0 gedachten over “O kom er eens kijken

 1. Miet

  Wat zijn die siggies prachtig verwerkt ! Super leuk idee en inderdaad nog nooit gezien . Hier ligt ook nog een hele stapel siggies te wachten :o)
  Spijtig genoeg heb ik dat stofje niet liggen .

 2. Annelies vdB

  Wat een prachtige siggyquilt. Ik kan me voorstellen dat je trots bent op je moeder ! Het is een hele originele manier van de blokjes verdelen.
  Ook het borduurtje is prachtig !

 3. Lida

  Mooi dat borduurwerk en leuk om het te verwerken in een quilt! De siggyquilt wordt schitterend, zal als ik in een quiltwinkel ben eens rondneuzen, heb het genoteerd en op een briefje in mijn portemonnaie gestopt! Ik hoop dat het lukt, want de quilt is het waard en zo origineel! Geef mijn complimenten aan je moeder! Groetjes
  Lida

 4. sabine.v

  Je schoonzus heeft het borduurtje heel mooi uitgevoerd in zwart/wit. Die siggyquilt van je ma is heel mooi bedacht en mooi uitgevoerd. En stoffen ? als je er niet meteen genoeg van hebt is het speuren hoor. Heb het ook voor met een stofje van Kaffe Fasset. Nergens meer te vinden en dat is dan balen.

 5. Susan

  Shirley,

  Your siggy quilt it absolutely gorgeous! I love the original way you have put the siggies together in country groupings. Very nice!

  Happy quilting,
  Susan in Texas

 6. Gert

  Jammer dat je niet naar Vijfhuizen kon afgelopen weekend. Het borduurwerk ziet er erg mooi uit: voor mij natuurlijk de perfecte combinatie van borduren en katten. Het schaartje wat je trouwens bij mij op de blog zag heb ik een tijdje geleden besteld bij Simone van Soedidee.nl