normen


Tim werd om iets na middernacht thuisgebracht, het feestje was heel leuk; ze hadden met de roulettetafel en Black-Jack tafel gespeeld die de ouders van de feestvarkens hadden gehuurd. (2 jongens vierden hun verjaardag in een zaal van het cafe van één van de jongens.) Ze hadden ieder voor 100 euro aan fishes gekregen en Tim had er een keer veel mee gewonnen maar ook daarna ‘vet veel’ verloren. Op het laatst hadden ze allemaal ook een Flugel gekregen, een lekker zoet alcoholisch drankje dat in een klein speelgoedachtig flesje zit. Hoewel ik me inhield toen ik het hoorde begonnen mijn oren te suizen van boosheid naar de ouders toe. Verdorie, die kinderen zijn allemaal tussen de 13 en 14 jaar, die mogen nog geen alcohol hebben. Wat is het volgende? Een jointje aanbieden, space-cake of een lijntje coke?
Ik liet wel aan Tim merken dat ik het niet goed vond (volgens Perry ben ik te krampachtig hierin) en dat het excuus dat iedereen er eentje nam geen excuus vond. “Je bent toch geen kuddedier?” vloog er bij mij uit, en ja, dat zijn tieners meestal wel dus. Ik eindigde mijn ‘preek’ dat mijn reactie puur uit bezorgdheid was, dat hij maar 1 lichaam heeft en er zuinig op moet zijn, zeker als het nog niet volgroeid is.

Vanavond heb ik Suzanne overhoord, die vanmiddag haar Noord-Holland topotoets had geleerd. Nou, het zat er dus bij lange na niet in en we hebben er een half uurtje aan gewerkt. Morgen nog 2x een half uurtje en dan denk ik dat ze het weet (en ik ook weer ).