nog 7 dagen

Nog 7 dagen en dan komen de verhuismannen.

Ons nieuwe huis zit momenteel vol met vaklui; de electroboy liep rond, 3 tapijtmannen zijn bezig met vloerbedekking te leggen op de overloop en in onze slaapkamer. Ze waren bezig met de overloop dus heb ik vanaf de trapgat beneden even hallo gezegd; in de woonkamer zag ik een heel groot stuk tapijt liggen wat voor de overloop bestemd is, dus nou hoop ik gewoon dat dit een restant is en dat ze niet ons slaapkamertapijt op de overloop aan het leggen zijn. Nou ja, en als dat zo is en als alles mooi past dan is het maar zo. Het ene is met krullen bedrukt, beetje barok en hoort op de overloop, en voor onze slaapkamer is van dezelfde serie maar dan met een stippeltje. In de badkamer waren zo te horen ook 2 mannen bezig, daar moesten de wastafels, kranen en verwarming nog gemonteerd worden. Het douchescherm komt pas als we al in het huis wonen, over een week of 3. Handig he? Had ik al gezegd dat ik vermoed dat er mensen hebben zitten dutten ipv bestellen? De bureaus van de kinderen zijn er ook nog niet, en die zouden op voorraad liggen en vorige week bezorgd worden. Niet dus.

In de woonkamer lagen alle gordijnen verpakt in plastik hoezen op de grond, naast de gordijnrails, en ook een stel dozen, het lijkt wel Sinterklaas. Ben was boven de kamers aan het stofzuigen, beetje raar als ze daarna weer gaan boren om de gordijnrails op te hangen. Vanmiddag gaat hij de plinten voor de keuken snijden van overgebleven keukenvloertegels.

Morgenochtend komt van het schoonmaakbedrijf Stoof een man kijken, even polshoogte nemen van wat er zoal moet gebeuren in het huis (van top tot teen zit het onder een laag gruis en alle tegels zitten onder de cementsluier), en dan zal ik wel een datum te horen krijgen wanneer de schoonmaakploeg kan komen. Waarschijnlijk as maandag of dinsdag, ze weten wanneer we gaan verhuizen omdat hetzelfde bedrijf de verhuizing regelt.

Vrijdag komen de vloermannen om de marmere tegels in hal en woonkamer te schuren en te kristalliseren; de toplaag wordt dan verhard en ziet er glanzender uit. Nu zie je nog de looppaden en diepere krassen en ook verkleuringen van waar kleedjes hebben gelegen en meubels hebben staan. Ik hoop alleen niet dat de vloer spekglad is als ze er mee klaar zijn. Dat wordt dan anti-slip sokken dragen!

Tim en Evelien willen dat ik een briefje schrijf voor school, dat ze voor woensdag, donderdag en vrijdag geen huiswerk hoeven te maken. Zal even uitzoeken wat er in hun schoolregelment over staat geschreven. ‘K zie trouwens niet in waarom ze dinsdag geen huiswerk kunnen maken. Het weekend na de verhuizing is veel leren voor die twee, ze krijgen na het weekend veel proefwerken, ook PTA’s.

Nog 7 dagen en dan komen de verhuismannen en ik voel me opvallend kalm, en de katten weten nog van niets.

0 gedachten over “nog 7 dagen