1 Januari hebben we nieuwjaarsdag gevierd op Hoek met oliebollen, appelflappen, heerlijke zelfgedraaide vleeskroketten en als toetje een heerlijke Ierse-koffietaart of ijs, we rolden gisteravond haast terug naar huis ☺ Hier enkele sfeerfoto’s eerst hebben we zitten boggle-en, (ik deed maar 2 potjes mee), mam bakte de kroketten buiten onder de veranda en op een gegeven ogenblik viel de greep van het frituurmandje in het hete olie , ojee. De kroketten lieten zich heerlijk smaken , wel even checken of ze niet te heet waren voordat je ze aan je mond ging zetten.
Met een ongezonde maar ozo lekkere kwak slagroom viel de taart nog zwaarder ☺
hier onder het recept:
Irish Coffee taart
1) 3 pakken lange vingers
2) 2 theelepels oploskoffie3) 10 eetlepels advocaat
4) halve liter slagroom
5) 4 eetlepels Irish Coffee concentraat
6) 2 zakjes vanille suiker
7) 2 eetlepels suiker
8) 4 eetlepels water
9) chocoladevlokken
A) meng 2, 5,en 8 bijeen
b) de helft van 1 over de bodem verspreiden (springvorm 26 cm doorsnee) helft van A over B besprenkelen
C) 4, 6 en 7 stijfkloppen
D) 3 door C mengen
B en D herhalen
Chocoladevlokken er over heen strooien4 uur laten opstijven.Tip: maak extra en gebruik ipv springbodem de plastik bakjes van de lange vinger verpakkingen om de taart te maken. Vries nu de bakjes in. Wil je taart bij de koffie, haal een bakje met taart half uur voor serveren uit de diepvries, snijd deze in bevroren toestand aan, snijd hierbij de verpakking mee! Taartstukken eruit halen en op schoteltjes doen, verpakking aflikken en weggooien