Mag ik jullie voorstellen:

Aan de nieuwste aanwinst, normaal ben ik niet zo showerig, maar ik ben zo blij als een kind met ons nieuwe speeltje, vanavond vlak voor sluitingstijd gekocht. Ter vervanging van de haperende Sony, waarvan de onderzoekskosten al idioot hoog zouden zijn zonder de garantie dat-ie gerepareerd kon worden. Zonde.Photobucket de Canon 600D, een spiegelreflex/digi met heel veel toeters en bellen, waaronder ook video-opname maken. Op internet werd ik horendol van de keuzes, en zoveel niet tastbare info; ik ben iemand die iets moet voelen, vasthouden, uitproberen, en niet van plaatjes, tenzij het iets is wat ik al ken. Het was even (2 uur) geduld hebben eer de accu opgeladen was, maar toen had ik ook de handleiding al gelezen en stond ik te popelen om het uit te proberen.

Hier een paar foto's maar, zittend vanuit de luie stoel zoomde ik in op Zopje, die -net als in de header van m'n weblog- even geeuwde voor de foto:

Perfect van belichting, dat kreeg ik met de Sony niet voor elkaar; Zipje en Zopje waren 2 zwarte vlekken als ik niet alles uit de kast haalde wat er in het toestel zat, en nu deed de camera het gewoon voor me, razendsnel.

Nee, niks quilterigs, valt tegen he, ik snap het; even slikken, het kan niet alle dagen feest zijn, hoewel, heb je gezien waar Zopje op ligt?

Slikken deed ik ook toen ik deze zalige aardbeien had geplukt, gisteren had ik de eerste 2 opgegeten, zo zalig zoet! Suzanne heeft deze 3 opgesmikkeld. Photobucket Gelukkig hebben de slakken en vogels er (nog) geen erg in, ze staan aan de andere kant van het huis, in dezelfde zak als vorig jaar; wel had ik in het voorjaar een beetje vloeibaar mest bij gedaan.

0 gedachten over “Mag ik jullie voorstellen:

 1. Henk

  Leuk speeltje hoor!
  … en prachtige aardbeien, het water loopt me in de mond!

 2. joke

  Prachtige camera en Canon is gewoon goed. Maar wat een idee om zo aardbeien te laten groeien, enig! Groetjes van Joke

 3. Erica

  Veel plezier met je nieuwe camera! Kunnen wij straks ook genieten van prachtige (quilt-) foto’s op je blog!

 4. miranda sol

  Altijd weer leuk van die nieuwe speeltjes! Ook hier pluk ik de eerste aardbeien….ik zat net het filmpje van het vogeltje te bekijken, lijkt wel een kollibrietje!

 5. Chris

  Geweldig Shierley, die camera. Ook at je er filmpjes op kan maken. Dat kan ik niet met mijn spiegel-reflex. Je laat gelijk al prachtige foto’s zien. Ik denk dat je er enorm van zal genieten. Heel fijn weekend.

 6. Marjolein

  Wat een mooie camera heb je !! Ik heb zelf de Canon 450D, en ben er ook nog steeds erg tevreden mee. Wat schattig, die vogeltjes!!
  Zitten die aarbeiden nu gewoon in een zak aarde ? Wat een goed idee zeg ! Fijn weekend,

 7. Jeanneke

  Hoi Shirley,
  je ziet meteen verschil, de foto’s zijn veel scherper en helderder. Ik kreeg laatst voor mijn verjaardag de Nikon D90, een soortgelijke camera. Het enige nadeel is dat ik niet zo’n mooie macro opnamen kan maken met zo’n toeter… maar daar gebruik ik dan mijn ‘oude’ Canon Ixus voor. Veel plezier met het uitproberen.

  Groetjes Jeanneke

 8. Els

  Wat een schitterende camera heb je gekocht en die aardbeien foto zo om in te bijten, is tie ook makkelijk in gebruik? Ik bedoel stelt de camera zich zelf scherp, klikken en klaar?? Of komt er nog wel meer bij kijken?