maart

Maart is alweer een week oud, en het was een drukke week met veel heen en weer gevlieg. Mijn computer heeft vreemde mannenhanden gevoeld, kreeg een kleine beurt en loopt weer als een treintje; van aandacht knapt iedereen op. Alleen was het voor mij wel zoeken en soms zweten om van alles weer de juiste wachtwoorden te herinneren, 1 wachtwoord voor alles spreekt me opeens heel erg aan.

Andijvie  deze andijvietaart smaakte mij heerlijk terwijl de rest van de familie hem maar zozo vonden en Perry vond hem ronduit vies. Hij heeft voor de vorm wel een hapje genomen maar het later gewoon weggemikt, -ja schat, dat zag ik wel-. Ach je kan niet iedereen pleasen met eten. Wel heb ik daarna 2 dagen heel lekker moeten koken om het weer goed te maken. het recept zag ik bij de kapper in een Libelle staan, kreeg een kopietje toen ik er om vroeg, hier nog meer recepten van allerhande.

recept van deze taart: 1 ui+ 1 teen knoflook 5 minuten bakken, andijvie 5 minuten meebakken, 150 ml dikke witte saus maken -bloem, boter, melk, nootmuskaat- en door het bakmengsel mengen, zout en peper naar smaak erbij, in de vorm doen, geraspte kaas er over -gruyere of zo- en 20 minuten op 200º bakken. eten met aardappels en vlees.

Zopje_op_quilt Vrijdag en terwijl we vanmorgen zaten te lezen,puzzelen en leren, lag Zopje zich te wassen op de quilttop van Evelien, even uittesten, de boef.

Een paar uur later zat ik in de auto op weg naar Poperinge, tegen de Franse grens aan (3 uur rijden wegens omleidingen). Ik was nog geen half uur onderweg toen ik me bedacht dat ik het flesje water zo op zou hebben en schoot een benzinestation in om wat drinken in te slaan. Ook een doosje met hartige kaaskoekjes en wat pepermuntbolletjes verdwenen in de tas. Met het wegrijden opende ik det binnenzakje van de kaaskoekjes en natuurlijk ging dat te vossig en vlogen de koekjes over mijn schoot en onder mijn voeten. Gelukkig was ik het terrein nog niet af en kon ik de auto zonder problemen aan de kant zetten om te redden wat er te redden viel. Ik legde ze allemaal weer terug in het helemaal opengescheurde zakje die ik op de passagiersstoel had gelegd. Helaas viel het flesje water uit de bidonhouder op de passagiersstoel toen ik blindelings mijn creditcard uit mijn handtas pakte die naast de koekjes lag, en toen ik nog steeds zonder te kijken het flesje op pakte kreeg ik een flinke scheut water over mijn hand, mijn tas, de koekjes en de stoel. De koekjes smaakten er gelukkig niet minder om. Prioriteiten stellen, daar draait het om in het leven. Op de terugweg reed Bibi met me mee (handje in het gips, zo zielig), het water was toen gelukkig al opgedroogd en de kruimels lieten zich makkelijk wegkloppen.

type hier rechts 102 of 103 in (en dan op ‘gaan’ drukken) en je ziet dat Perry het nieuws heeft gehaald (hoger waterverbruik).

0 gedachten over “maart

  1. Miet

    Het was super leuk om je weer eens te ontmoeten ! A ja en nen dikke merci aan je broer voor het maken van de prachtige quilthuisjes (((kus)))

  2. Arja

    hihi, ondanks de slechte recensies tòch gewoon lekker dat andijvietaart recept plaatsen. groot gelijk!