Maak ze los

In Groede, een dorpje niet ver van badplaats Cadzand, vlak onder de Westerschelde staat al 7 jaar quiltwinkel “de Parel”, gerund door Rita.
Schermafbeelding 2014-12-05 om 17.26.04
Helaas moest Rita op 1 December de winkeldeur sluiten, wel gaan de workshops en cursussen die voor 2015 gepland stonden gewoon door, en voor de opheffingsuitverkoop is de winkel de komende 2 weken open,  steeds op maandag, dinsdag en woensdag, dus op 8- 9-10 en 15-16- 17 december, en steeds van 10.00 tot 16.00 uur.

Ik ga, ondanks dat ik zelf haast een winkeltje kan beginnen met mijn voorraad, samen met mijn moeder  -die weer een veer van haar lippen kan blazen na bijna 3 weken ziek te zijn geweest, ws van de griep – kijken of we Rita een beetje lichter kunnen maken; ze heeft zoveel mooie stoffen, dat zal vast wel lukken.
fabric hoarder
We gaan toch wel allemaal ons best doen om Rita “los te maken”, zoals dit in markt termen heet, als de groenteboer van zijn laatste kilo’s fruit af wilt komen. “Wie maakt me los?”

De eerste keer dat ik dit hoorde was toen ik een jaar of 8 was, en ik met mijn ouders over de markt liep. Ik dacht dat er een meneer was vastgebonden, hij riep zo hard “Maak me los!”, er stonden allemaal mensen voor zijn kraam, dus ik kon niet zien of iemand hem ook los maakte, maar ze kregen de knopen van het touw vast niet los, want hij bleef maar roepen “Maak me los!”.

Ik wilde hier ook een leuke illustratie bijdoen, maar al zoekend op internet kreeg ik de meest zieke foto’s van bondage te zien, brrrrr, onze lieve heer heeft rare kostgangers, hoe raak ik deze bizarre beelden nu weer kwijt? Ik ga maar snel lapjes aaien, jaaah, altijd fijn.

3 gedachten over “Maak ze los

 1. sonja martens

  Zullen van de partij zijn maandag misschien tot ziens dan ;
  grtjs
  sonja en de groep van sas van gent

 2. Truus

  Maar toch heb je nog een leuk plaatje gevonden! Vind het een hele goede.
  goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Pingback: Hallo vers | zipzop.nl

Reacties zijn gesloten.