Libelle

Hier een tekening van hoe ik te werk ben gegaan met het quiltpatroon van de libelle This is a drawing of how I worked the patern by machine.

Als je op deze woorden klikt krijg je hem groter te zien.Ik dacht dat je in mijn weblog op de foto kon klikken om een afbeelding groter te kunnen zien, maar dat is niet zo.

If you click on these words you get a bigger drawing. I made them from 20x 20 cm up to 25x 25 cm’s, but the bigger the more you struggle to get flowing lines. It’s also ‘important’ to make no mess of the crossing of lines under the head, at times I was working so sloppy it looked like Zopje had a go at it. Luckily it doesn’t show in the big picture, and looking at the quilt makes me glow, I’m so happy.

Hoe kleiner je hem maakt -tot 10×10 cm-, hoe makkelijker het met een grote quilt te doen is. Ik heb ze rond de 20x 20 cm gemaakt en ook wat kleinere, met een enkele uitschieter naar 25×25, maar dan is het echt geconcentreerd werken om hem er mooi vloeiend op te krijgen. Het is ook het mooiste als je het kruispunt net onder het kopje zo rustig mogelijk houdt, dus de lijnen allemaal in of net onder elkaar laten lopen, maar hoe ongeconcentreerder ik te werk ging, hoe slordiger dit stuk werd, het leek af en toe wel alsof Zopje tekeer was gegaan.Gelukkig valt het in het grote geheel niet op, zeker niet als je met drukke stoffen werkt, maar op lichte delen en met opvallend kleur garen zal je het wel zien. Maar niemand is perfect, en het hoeft ook niet perfect te zijn, als het maar af is en je er blij van wordt als je er naar kijkt.

Achteraf kijkend vind ik de libellen met een hele smalle onderlijf mooier dan die met een dikke lijf, of dat met de DDC te maken heeft? In retrospect I think the dragonflies with the slim bodies look better than the fat ones, or is that because of my dieting at the fatladiesclub? Anyways, I’m off in search of my handy Micro Stitch removal tool, the remaining tacks in the quilt were pricking in my face last night; it must be somewhere in my room, but where?

Zo, en nu maar eens gaan puinruimen, op zoek naar dat handige hulpje om alle tackertjes er uit te halen, want de quilt prikte vannacht, toen ik hem wat verder over mijn oren trok. Ik had enkel de tackertjes verwijderd die rond de rand zaten, toen ik de bies er op ging zetten, en moest dit met een schaartje doen; veel te eng.

De laatste keer dat ik hem in mijn handen had was hier / last time I had it was here, a month ago.