lekker maaltje

Sinds eergisteravond zat er een gifgroene krekel in de kamer, boven de schuifpui veilig buiten bereik. En elke keer als ik uit de keuken kwam met een glas en een kaart om hem weg te vangen was hij hem gesmeerd. Het intrigeerde Zopje ook enorm, ik kon hem gisteren nog op tijd wegjagen, anders was hij zeker in de gordijnen gesprongen.

Ook zit er al dagen een spin in huis, en elke keer als de stofzuiger in aantocht is, is de spin hem gepeerd, alsof ze het ruikt dat er onheil dreigt. Ik heb niks tegen spinnen, maar niet in huis; ze maken webben, krijgen ontelbare hoeveelheid jonkies en voor je het weet kom je ze overal tegen. Maar het voordeel van zo’n web hebben we vandaag gezien, de spin heeft de krekel gevangen; hij zat met een gifgroene cocon boven de schuifpui tegen het plafond aan, en dat vind ik weer niet zo erg. Maar morgen gaat de web en de cocon weg, en hopelijk ook de spin, al moet ik de hele dag ervoor op de loer liggen met stofzuiger in de hand.

0 gedachten over “lekker maaltje

  1. Marjolein

    Ben bang dat de spin met dezelfde rotgang weer uit de stofzuiger klautert. Vorige week zoog ik drie grote joekels op in de hal naast de voordeur. Opgezogen, het hele huis doorgeweest en de volgende morgen zaten dezelde joekels weer op dezelfde plaats (stofzuiger was in de hal blijven staan. Toen toch maar even een spuitbusje ter hand genomen, want zo hou je werk!

  2. Kieny

    Spinnen zijn nuttige beesten en ik laat ze altijd zitten maar haal wel hun web weg als die vies is geworden. Ik denk altijd dat die spin er niet voor niks zit. Waarschijnlijk zitten er andere beestjes in de buurt waar hij op loert en die hij op eet. Zo verdient ie z’n kostje en daarom mag hij blijven zitten van mij 😉