irritant

De nieuwe tuinman was hier vanmiddag, hij meldde zich bij de deur om vervolgens te zeggen dat-ie eerst koffie ging drinken. Bleek dat hij in zijn auto ging koffiedrinken, okay.  Ik denk dan: drink eerst je koffie en meld je daarna aan om in de tuin te gaan werken. Maar hij is niet al te snugger, en dat hoeft ook niet, maar het hoeft er ook weer niet zo dik bovenop te liggen. Hij werkte me behoorlijk op m’n zenuwen door steeds maar weer te vragen welk stuk ik al had geknipt (zo goed te zien), en daar na steeds weer over de hoogte van de heg te vragen, verdorie.

Toen ik terug van de kapper kwam begon hij echt brutale vragen te stellen, ik kreeg een beetje kriebels van die man.  En blijkbaar was zijn thermoskan leeg want: "Er kan toch wel een bakje koffie vanaf he?" en een kwartier voordat-ie klaar was: "Heb je cola voor me, sinas is anders ook wel goed." Oooh het vriespunt was haast bereikt bij me. Ik heb veel werkvolk over de vloer gehad, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.

"Ik heb geen frisdrank in huis, maar je kan een glas water krijgen." (als hij mij tutoieerd dan kan ik het ook). Aan zijn gezicht te zien vond hij dat zo raar, water, "Nou, okay, water is ook goed dan."

En zojuist heb ik wat foto’s gemaakt en zie nu pas goed hoe hobbelig hij de bovenkant heeft geknipt, genade zeg, dat kan ik zelfs beter! Heg1 Heg2   

Hij zou volgende week vrijdag terugkomen om de rest te knippen, maar het hoeft niet meer vind ik, en Perry zei het ook al. Hij heeft 5 uur gewerkt en heeft ongeveer evenveel gesnoeid als ik in 3 uur heb gedaan vorige week.

Hier nog een foto van de Wisteria , nog 1 meter groeien en dan zit-ie tegen het balkon aan. Het fijne is dat als hij gesnoeid moet worden ik er makkelijk bij kan, vanaf het balkon ☺W

0 gedachten over “irritant

 1. Inge Slaats

  Oohhh, dit is té erg, zo’n tuinman. Sorry Shirley, het lijkt op leedvermaak, maar ik moet heel erg lachen om deze engerd, kan ik ook rustig, veilig thuis achter mijn PC. In “real life” zou ik echter als de wiedeweerga naar binnen zijn gevlucht, ramen en deuren op slot en wachten tot DH thuiskwam en het hem dan laten oplossen (lees: die vent zijn centen geven, opzouten en never nooit meer terugkomen)
  Eén ding weet ik zeker: niemand in Roosendaal heeft zo’n origineel geknipte heg!
  Eigenlijk ziet het er best grappig uit, haha…

 2. Guute

  Waaw Shirley, zelfs ik zou het beter kunnen en mijn snoeitalenten zijn niet zo heel goed. Dit heb ik toch nog nooit gezien van een ’tuinman’. Bij mij zou hij ook niet meer moeten komen.

 3. lut

  Als je een tuinman in huis/tuin haalt, dan moet je je er goed bij voelen. Volgens mij kan dit inderdaad niet.
  De wisteria staat al mooi.
  Fijn weekend!

 4. Hendrika

  Sorry maar ik dacht gelijk na het zien van de heg of hij wel koffie in zijn thermos had:).

  Groetjes van TX

 5. Erna Peekel

  Nou zeg die ging er bij mij ook meteen uit. Het zal wel moeilijk zijn om aan een tuinman te komen en dat weet hij natuurlijk ook. Liever geen tuinman dan zo’n brutale vlerk. En wat die heg betreft, sorry maar het ziet er niet uit. Volgens mij zat er geen koffie in die thermoskan. Niet meer over nadenken, dumpen die man.

  Groetjes,
  Erna een van de Quiltkletsers