inzicht

kreeg toch mailtjes met antwoord op de vraag/opmerking of iemand wist welke plant dit was , wat kan je met een uitvergroting tochTuin18_1 de kluit belazeren he. Het is een hele eenvoudige Alium, hier zie je de hele plant zoals ik hem op de foto zette. En als je hem nu zou zien, met perioden zo zwaar bewolkt dat het donker is, zou je er niet eens bij stil staan, zo flauw van kleur.  Alium   

Onder de druif had ik vorige maand Kattesnor uitgezaaid, en verdomd, hij begint nu ook overal op te komen, ook waar ik niet had gezaaid, tussen de stoeptegels. Dus heb ik een bloembak gevuld met compost uit de bak, mooie rulle grond, ruikt heerlijk! En hierin staan nu een stuk of 18 plantjes bij te komen. Als ze allemaal volwassen planten worden kan ik mijn lol op.

En terwijl ik op de schommelbank aan het genieten was van het warme windje, bedacht ik me dat het gras nodig gemaaid moest worden, vooral dat deel dat ik vorige week niet meer gedaan had -vanwege lege accu- stond hoog en was al aan het bloeien.  Perry stond op blote voeten op het paadje naast het grasveld te trekken aan zijn sigaretje en keek mijn kant uit, ook naar het gras; ik dacht dat hij elk moment wel de maaier zou pakken maar niets was minder waar.

Hij zag het gras maar dacht er verder geen actie bij. "Mooi grasveldje" of "Groeit wel goed zeg", zoiets waarschijnlijk. Wat heerlijk toch als je zo bent, het schijnt meer mannen gegeven te zijn. Ook bij overvolle wasmand in de badkamer waarbij ik gelijk een draaiende wasmachine zie, wordt niets bij gedacht, en volle wasmanden met schoon goed die nog opgevouwen moeten worden en die ik zolang op een stoel in de keuken had gezet wordt met evenveel gemak op een andere stoel gezet. Niemand die denkt "Goh, dat moet opgevouwen worden, zal ik dat wel doen."  Maar overhemden, hangend in de bijkeuken aan een rekje (beetje uit het pad en uit het zicht), wachtend op de strijk kan ik weer wel goed zien hangen zonder in actie te schieten. Wat een budwerk, hoe duur je strijkeiland ook is, strijken zal nooit leuk worden.

Het gras heb ik ondertussen al gemaaid, de strijk moet nog maar even wachten.