in de bloemetjes zetten

Na 6 dagen aan de pillen van de huisarts was mijn rugpijn wel verminderd maar bij lange na niet verdwenen, dus belde ik de fysio/manueel therapeut en ik had geluk, er was voor de volgende dag -gisteren- nog een plekje. Ws een slipped disc die de klachten gaf, na onderzoek liet hij me liggend op massagetafel een paar oefeningen doen die ik voortaan thuis braaf moet doen, 3 keer per dag. De volgende behandeling was vanmorgen alweer, ik heb een heerlijke -want spierontspannend- doch af en toe pijnlijke massage gehad van een half uur en kreeg met het weggaan de opdracht om zoveel mogelijk te bewegen, dus ben ik naar het tuincentrum geweest ☺

Ik ging eigenlijk alleen maar voor een mooie klimroos, maar het is net als in een quiltwinkel, de remmen gaan los want het een is nog mooier dan het ander! Ik liep met een volle wagen de winkel uit, en voelde me als een kind te rijk, ik liep behoorlijk te glunderen.  Gelukkig had ik nog plek genoeg in de borders om de planten kwijt te kunnen, je ziet ze haast niet staan. Hier toch een poging: de heerlijk geurende klimrozen (op 1 been kan je niet staan) B5 , ik wil ze bij de haag achter zetten en hoop dat ze dan in de boom (die in het plantsoen staat) klimmen.

Op deze foto van bestrating in aanleg kan je de boom goed zien:B6   

En dan staan bij de godin 3 Riddersporen, naam: Delphinium pac. Galahad. B4_2 zuiverwit en ze bloeien van juni/sept.

Een hele stel Digitalis gekocht, 3 grote witte en 7 kleinere waarvan 2 abrikooskleurig , 1 genaamd Apricot  die geel/rose bloeitB2 en de rest weer wit. Links van Cupido staat de Apricot met rechts 3 stuks Akelei B3en ik moest streng zijn voor mezelf anders had ik ook nog Akelei gekocht die rode rand-gele hart hadden. Zo mooi.

En dan heb ik nog 5 eenjarige perkplanten gekocht, die riepen me al bij binnenkomst toe B1 de Senecio hybride Senetti. Ze worden een halve meter hoog en ik heb ze tussen planten gezet die al zijn uitgebloeid en er geen last van zullen hebben denk ik.  Het aanplanten heb ik gespreid over de hele dag gedaan, nog 2 blauwe moeten er in en ook de rozen staan er nog niet in, ik moet de goden niet verzoeken. Mijn rug heeft geen krimp gegeven, daar heb ik wel erg op gelet!   B7

 

0 gedachten over “in de bloemetjes zetten

  1. marlies

    Zo he je bent lekker los gegaan in het tuincentrum! Mooi al die blommen. Ik zag ook dat je digitalis hebt gekocht , die staan in onze tuin ook , maar altijd onder de luis , bah!
    Lekker dat je rug weer even onder handen genomen is , goed blijven oefenen hoor , ik doe met je mee!

    Marlies