Hij gaat lekker

Vrijdag was ik begonnen aan blok 5 van The Rose of Sharon, naar het patroon uit het gelijknamige boek van Sharon Pederson. Ik vond de vorige keer al dat het doorstikken van de opgestreken onderdelen al zo lekker ging, en nu zag ik hoe het kwam; er zat de ultra lichte versie van Heat n Bond achter, dat had ik maanden geleden gedaan, en het spul had ik bij Merel’s Birdblocks gekocht (geen aandelen, maar dat kan nooit lang meer op zich laten wachten). Voor de visueel ingestelde mensen hier de foto
 photo IMG_2175_zpsaf6e977c.jpg
Nou meisjes, ideaal! Ik zal alleen in hoge nood en als ik maar met 1 laag moet werken naar de andere spullen grijpen, gelukkig had ik goed ingeslagen bij Merel, en kan ik nog wel een paar blokken vooruit.
 photo IMG_2176_zps1535039a.jpg
Er werd gisteren druk getekend, stof uitgezocht, opgestreken en geknipt,
 photo IMG_2177_zps6d6f8949.jpg
en al op de ondergrond gelegd, en voordat ik naar bed ging had ik zo mijn twijfels over de kleuren, vooral de kleine rondjes vond ik niet goed, ik had de juiste kleur niet in mijn voorraad, en stond op het punt om naar de quiltwinkel te gaan, toen ik me de textielstiften herinnerde die ik tijdens de grote opruimactie was tegen gekomen. Waar o waar had ik ze gelaten…. Nou, dat viel niet tegen, binnen een paar minuten had ik ze, en even testen met verschillende kleuren, bleek dit de winnaar, bruin. Op de gele stipjes een bruin stipje, en met de hete bout er op om te fixeren, brilliant! Zit in de genen hoor, zoiets kan je niet aanleren 😉
 photo IMG_2182_zps8e709aba.jpg
Enne, wat vinden jullie van mijn nieuwe strijkplankovertrek, even snel gemaakt, wacht, ik schuif de boel even opzij voor de foto
 photo IMG_2184_zps11bd7376.jpg
de oude was zo plakkerig, en een beetje versleten.
Eerst de stengels er op zetten, en het moest symmetrisch gebeuren, dus een tekening gemaakt van 1 vertakking, deze op de lichtbak geplakt en dan de top er op leggend kon ik de stengels er zo overheen leggen, steeds een kwart slag draaien om de volgende aftakking te doen..
 photo IMG_2180_zpsfdd70470.jpg photo IMG_2178_zps405d18fc.jpg
Er zaten op het laatst meer spelden in de top dan in het doosje, ik was eigenlijk van plan de stengeltjes te gaan rijgen, om ongelukken te voorkomen, toen ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen, heeeel even kijken hoe het er uit ziet met die rondjes er op, en dan kan ik gelijk checken of ik ruimte genoeg heb overgelaten om ze overal tussen te zetten.
 photo IMG_2185_zps1011d022.jpg  photo IMG_2186_zpsbb4328ca.jpg

ooh mooi! Snel vaststrijken voordat het er af valt, en nog voordat ik kon zeggen “hoho, eerst rijgen!” had ik hem al gesandwiched en onder de naaimachine gelegd. Nou ja, als je dan toch eigenwijs wilt wezen, ga je gang.

 photo IMG_2188_zps89c414ea.jpg photo IMG_2187_zps019fa2e8.jpg
tussendoor eten, woordjes leggen met Wordfeud, en weer verder
 photo IMG_2190_zps1335daf7.jpg
Wat knapt het er van op he, ook al zit ik nu met een zuur mondje te kijken naar die stengel daar rechts in beeld, bij de aftakking, slordig! Morgen ga ik daar even met een tornmesje in de hand naar kijken, is het slagschaduw of een uitpiepend naadje?  Ik stik ze vast met Glitter, van Superior Thread, oa bij quiltshop Leur te koop, dat heb ik al vaker geschreven, maar er wordt niet opgelet, en dan krijg ik vragen in mijn postvak, diepe zucht.

0 gedachten over “Hij gaat lekker

 1. Ines

  Hij is weer prachtig en wat doe jij het toch netjes op de naaimachine, ik zit er bijna altijd naast met die ogen van mij, daarom blijft het bij mij handwerk, soms zou ik wel eens nieuwe ogen willen en ook 3D kunnen zien 😉

  Groetjes
  Ines

 2. Klaske

  Goed idee van je, om de textielstift te gebruiken.
  Je doet het netjes met de naaimachine Shirley!!
  Ik heb blokken van deze in mijn eq7 te zitten, heb ik op één of andere manier ergens gedownload. Zit er aan te denken om er ook mee aan de slag, maar dan met de handappliceren…Fijne zondag

 3. LL-Ilse

  Tja, met zo’n prachtig blok kan ik begrijpen dat het kriebelt. En lol, al had ik je niet gemaild, ik zat me net ook af te vragen met welk garen je vaststik, toen je tekst eronder kwam.