High Thea

Gistermiddag in Halsteren een tea-party gehad met 8 leden van de quiltbee van ’t Stoffenhoekje, in 1 woord geweldig! Hight Het is bij een vrouw in huis, in Halsteren en in de woonkamer werden we uitgenodigd aan tafel te zitten, zeer uitgebreid gedekt met mooi servies, enige theepotten en heerlijke thee (elke pot een eigen smaak maar wel allemaal rode thee’s op 1 na die iets meer naar het bruine neigde). Ieder kreeg een vrolijk opgedekt bord Bord met in het zilverfolie een lauw warme scone, met er naast jam en slagroom om erop te doen, een glas vers geperste jus ‘d orange, een glaasje kwark met eronder verse aardbeienprut, een glaasje met stukjes meloen en een zakje om mee te nemen; avondthee, enkele bonbons en kandijsuiker. We kregen 3 uur de tijd om al het lekkers naar binnen te werken. Tussen de snoeppartijen door namen de meeste van ons een frisse neus buiten, een hele mooie tuin met zitjes, ook in de schaduw. De tijd vloog werkelijk om, als afsluiter nam ongeveer de helft van de groep (ik ook) de chocoladetaart,Choctaart   een zeer massief uitziende taart maar zo lekker dat het machtige snel vergeven was. En om anderen over te halen noemden we de taart zeer luchtig. Als je het vorkje met stukje taart voor je mond hield moest je niet inademen anders zoog je de taart zo naar binnen. Nee, ze waren niet te verleiden, de broeken stonden al haast op knappen.

3 dames gingen op de fiets weer huiswaarts en de 6 andere dames gingen per 3en met de auto weer terug. Janny en Els reden met mij mee en op de terugweg heerlijk nagenieten nog van het eten (wij hoefden als avondeten niks meer te hebben) en ook genieten van de koele aircolucht die op ons blies, want het was een potje warm geweest. Wel leuk te zien dat ik niet de enige was met opvliegers die middag, wel de jongste.

Thuis mocht ik 1 uur bijkomen alvorens weer in actie te komen; de bioscoop starte om half 7 met Pirates of the Carribeans, deel 2. Heel erg leuk, geweldige special effects en ook nog een beetje romantisch. Het was een hele zit, bijna 3 uur, maar gelukkig was er een pauze met gelegenheid tot eventjes buiten afkoelen.

Ik was zo versleten dat ik toen ik op bed lag bijna gelijk sliep en ook pas laat wakker werd voor mijn doen; 8 uur.Ondanks dat mijn vingers nog dik zijn kan ik alweer mijn trouwring aan links.Gelukkig is het vandaag koeler en er staat een lekker windje. Perry neemt me vanmiddag mee naar een kroeg in de stad waar iedereen van zijn werk het begin van de vakantie viert. Geen handjes schudden want die doen teveel pijn om fijngeknepen te worden.

Komt Suzanne nu vertellen dat haar oor nog steeds pijn doet 🙁 ipv dat ze dit vanmorgen zei (toen ze vrolijk rondhuppelde), dan had ik nog een afspraak bij de dokter kunnen maken op zijn spreekuur. Nu maar afwachten om hoe laat we terecht kunnen.

0 gedachten over “High Thea

  1. Mary

    mmmmmmm, ziet er goed uit, en zo te horen, ook lekker……. een dag met een gouden randje dus, groetjes Mary