het vordert

Vordering  een paar dagen noeste arbeid tussen andere bedrijven door en er begint al schot in te komen. Vanavond heb ik op de bee de boterbloemblaadjes bevestigd, tussen de tractaties door; Els was stiekem 50 jaar getrouwd vandaag en wat ben ik blij dat ik haar -nog voordat ik dit hoorde- vanavond aanbood om volgende week ‘even’ haar friemelsquilt van ik gok 60x 90 cm door te quilten. Dat lukt wel in een uurtje, ze zag er zo tegenop om het te doen en voor mij is het als spelen met de machine, lekker loskomen.

Als je op het fotootje klikt zie je rechtsonder een vergrootglas met + en 100% er naast; klik hierop en dan zie je blauwe schuifbalkjes rechts en onder aan de foto, hiermee kan je schuiven door met de muis erop te gaan staan en met de linker muisknop ingedrukt het balkje mee te slepen.

De 3 groene dekblaadjes wil ik er morgen op zetten, nog een paar steekjes en nr 3 is klaar, Mijn vingers zijn helemaal beurs geprikt, de naald gaat soms heel lastig door de lagen heen bij het maken van de blaadjes, ik prik nl bijna tegen het koperdraadje aan om een zo’n dicht mogelijk blad te krijgen. ‘k Heb al zin om de rups te maken, hehe, een mens kan zich maar ergens op verheugen.

En nu lekker slapen, ik hoop het, Jan is geen moment uit mijn gedachten; het gaat nu echt niet goed meer met hem, familie waakt al en er komt ook ’s nachts een verzorgster (slaapwacht). Ik moet ineens aan Dita denken…

0 gedachten over “het vordert

  1. dineke

    Ik kijk steeds weer met zo veel bewondering naar je stumpwork. Zulke fijne steekjes, zo gek maar daar heb ik gewoon het geduld niet voor. Kruisjes geen probleem, handpiecen/quilten ook niet maar dit soort borduurwerk. Ik vind het zo mooi, maar zelfmaken, geloof dat ik er niet eens meer aan begin
    Sterkte met weer een verdrietig afscheid.