Het mes er in

Nee, geen keukenmes, of zulks, maar een rolmes! Kijk, we hebben allemaal wel eens een “doe hier maar een meter van” stof gekocht, gewoon omdat het zo’n vrolijke lap was, en dan geen ander doel voor ogen dan lekker genieten van het mooie. En dan is dit een heel leuk en zo simpel patroon om te maken, zelfs beginners hebben binnen 1 dag een quilttop af. Kijk maar gauw:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=sII20q7IrtQ]
en dan kan je gelijk je quiltervaring opdoen met de machine, want met zo’n druk stofpatroon valt het quiltwerk niet op, als het onregelmatig van steeklengte is, of af en toe uitgeschoten in het bochtenwerk.

Neem niet een wriemeling klein motief, lekker muziekje aan, schouders los, niet te laag zitten; je mag niet met je armen helemaal omhoog moeten gaan, als je met je ellebogen op oorhoogte zit,  is de tafel echt te hoog, of de stoel te laag. Ja, lach maar, maar ik zat niet zo lang geleden bij iemand aan tafel om te quilten, en de tafel was te hoog -mijn ellebogen zaten bijna op schouderhoogte- dus heb ik er 4 tuinstoelkussens bij gehaald, om wat hoger te zitten, maar toen kon ik met mijn voeten niet goed plat; kijk, zoals in dit filmpje zit je goed:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ac9cs_SoJmA]
de handige SewEzi naaitafel , ik hoor van dames die dankzij deze tafel geen nek- en schouderklachten meer hebben. Kijk, als je nooit achter de naaimachine zit, is zo’n tafel ook geen oplossing voor nek- en schouderklachten, want laten we wel zijn, het is geen geneesmiddel, maar een voorbehoedsmiddel. Alleen zetten ze dat niet zo in de folder, want dat schrikt misschien af. SewEzi, het ultieme voorbehoedsmiddel voor naaisters.
Photobucket

0 gedachten over “Het mes er in

 1. Merian

  Je hebt helemaal gelijk als je niet goed zit, krijg je schouder en nekklachten daarom heb ik nu een aangepaste burostoel. Werkt perfect.
  groetjes Merian

 2. Else

  Oh ben je een lekker ding, zit hier weer lachend bij te lezen wat je hebt geschreven de afgelopen dagen! Vooral doorgaan, heerlijk (lol) Ik ga fff stoeien met de koninklijke. Fijne dag knuffel Else

 3. Else

  Nou en toen ging het mis? Zat hier dus lachend je afgelopen blogjes te lezen. Vooral doorgaan (lol) fijne dag knuffel Else

 4. Elly L

  Wat een simpele quilt met een groots effect.
  En de sew-easy kan ik alleen maar beamen. Het is een supertafel en ik heb echt nergens last van, ja een ding, te weinig tijd.

 5. Anita A

  Hoi Shirley,
  Wat een leuke manier om snel een top in elkaar te zetten. Heb jij er al stiekem een gemaakt, zeker?
  groet,

 6. Petram

  Leuke quilt ik denk dat ik het ook eens ga proberen want ik kan het echt niet met de machine. En de sewezi wie weet dat ik die ook nog een leer aanschaf.