het kan verkeren

Onze centrale stofzuigersysteem deed het niet meer na de lekkage van een paar weken geleden en omdat ik meer aan mijn hoofd had dan te regelen om er iemand naar laten kijken, heb ik er niet meer aan gedacht; we hadden nu 2 losse stofzuigers op wieltjes en die doen het prima, dus geen noodzaak.

Vanmorgen belde ik onze verzekering vanwege de door mij kapot gemaakte Xbox360, en toen herinnerde ik me ook het stofzuigsysteem. Ik moest er maar een monteur naar laten kijken en de schade werd gedekt door onze inboedelverzekering (net als de schade van de Xbox). Dus ik belde ik gelijk een elektro-monteur en die zou vanmiddag komen kijken.

Voordat ik hem had gebeld had ik me er nog van verzekerd dat dat ding het echt niet deed, weet ik veel hoe dat werkt. Maar nee, hij gaf geen sjoege, dus liet ik die man komen.

Hij belt aan terwijl ik net oude kaas sta te verkruimelen met blote handen voor door de sla, en ik doe onhandig open met een schone pink. Ik wijs hem met diezelfde pink aan waar de szs-unit staat, loop natuurlijk ook even mee, wijs met de pink aan waar de bak open moet en hij pakt zijn gereedschapskist en ik veronderschuldig me; even handen wassen. Terwijl ik mijn handen sta af te drogen hoor ik het geloei van het szs, en loop vol ongeloof naar de garage waar die man met zijn handen omhoog werpend grijnzend zegt: "geen idee wat er nu gebeurde."  Waarop ik met een hoofd als een biet zo rood lachend zegt: "Gouden handjes, dat zal het zijn. Maar ik schaam me rot, heb je voor niets laten komen. "  Hij had de klep open gedaan en toen het szs aangezet. Ja, dat had ik niet geprobeerd, waarom zou ik?  Handje contantje 10 euro betaald voor de moeite, meer hoefde hij niet te hebben voor een 2 minuten bezoek.

En nou zitten we met 3 stofzuigers in huis ☺

0 gedachten over “het kan verkeren

  1. Miet

    Ik kan het me levendig voorstellen want ik heb ooit iets gelijkaardigs meegemaakt met een even rode kop tot gevolg :o))

  2. Marie-Thérèse

    Dit lijkt op wat ik met mijn droger had vorig jaar. Die monteur wou gewoon geld, dus jij had wat dat betreft meer geluk. Maar in je nieuwe huis heb je toch geen centraal stofzuigersysteem? Dus dan heb je die stofzuigers niet voor niets. Evengoed zul je je wel erg blond gevoeld hebben :o))