Heb je een lapje mam?

Gisteravond kwam Evelien bij me buurten op de naaikamer, en ze vroeg of ik nog een mooi lapje had voor de beugel, om een tasje te maken. Ze had 2 beugels gekocht in Jo-Anns in Amerika, en ik had beloofd dat ik er wel tasjes voor haar van wilde maken. Ik had nog nooit eerder zoiets gedaan, nou ja, die hard-shell beugeltas wel -lees hier- , maar dat was niet zo moeilijk, het paste gelijk. Op deze site heb ik bruikbare info gevonden over het maken van beugeltasjes van stof.

De stofjes waren snel uitgezocht, en vanavond ben ik er aan begonnen, eerst eentje op proef voor mezelf, van een beugeltje die ik bij Dorry had gekocht, om te zien of ik het doorhad. En dat had ik, want zie hier het eerste tasje

Photobucket

en een paar uur later (eerst even naar Wallander gekeken) volgde nummer 2, een grote voor Evelien; de binnenvoering heb ik verstevigd om de tas meer body te geven. Deze opstrijkbare versteviging (Vildona) had ik ook bij Dorry gekocht vorig jaar.

.Photobucket Ook mooi he, ik heb hier een dubbel zakje in gemaakt, waarvan het voorste deel met klittenband dicht kan, en er zit een mooi touwtje in met een haakje voor haar sleutels. Het tasje is groot genoeg voor mobieltje, lippenstift, zakdoekje en een klein portemonneetje, die ik morgen ga maken. Maar weten jullie wat? Ik heb nog een beugeltje hier ergens liggen (moet ik even naar op zoek), en dan mag Evelien het zelf maken, want ze is handig genoeg. (ze heeft 2 jaar naailes gehad, maar doet er niks meer mee, zonde!)

0 gedachten over “Heb je een lapje mam?

  1. Else

    Dat ziet er TOP uit! Ergens heb ik ook nog zo een beugeltje liggen nu nog maken (lol) kan ik m niet opsturen (oeps) fijne avond, knuffel Else

  2. Dorry

    jeetje wat een reclame blogje, het loopt hier storm! En dat beugeltje, daar heb je lang over gedaan om iets mee te doen, maar leuk joh!