handige tips

Een tijdje geleden vroeg een blogloze quiltvriendin die helemaal in het hoge noorden woont mij hoe je een quilt kon sandwichen met lijmspray, en daar heb ik toen tekst en uitleg aan gegeven. En laat nu Merel hier een hele fijne foto-uitleg over hebben gemaakt op haar Birdblocks blogspot, geweldig Merel! Enige quilt trouwens, mooi als showcase voor je lievelingsstofjes.Oh en haar poezenquilt is zo mooi geworden.

En kijk eens bij Margreet, 

ze heeft de leuke huizenblokken gewonnen, en de kleine bonus blokjes van ons mam (die ook 2 grote huisjes had gemaakt) staan er zo mooi bij! Ik ben zo trots dat ik de foto ook hier laat zien, maar kijk vooral ook even op Margreets blog, ze heeft nl een vraag over de sashings.

En wie wilt niet eens een mooie schulprand maken als icing on the cake quilt? Ik heb hem al eens gemaakt op de Dresden Plates quilt die ik maakte voor Suzanne, een makkie! Serieus. Kijk maar eens hier.

Bij gebrek aan een special liniaal, gebruikte ik een ontbijtbord. Werkte ook goed. Begin met opmeten van een zijde, en kijk in hoeveel gelijke stukken je deze kan verdelen, geef deze delen aan op de rand (afspelden is al voldoende), en zoek er dan een passend bord bij. Maar voor de rest gewoon gedaan als in het filmpje hierboven, dus ik houd mijn mond maar en geef het woord aan Jenny.

0 gedachten over “handige tips