grapjes

STM en BSTM waren vanmiddag weer van de partij om de andere taxusheg te plaatsen, en ook hadden ze een vrachtwagen met planten bij zich, meters hoge zwarte bamboeplanten en wat lager grut. De hele dag staat hier de sproeier aan, steeds weer op een andere plek om uitdroging van het gras en de jonge buxuxplanten te voorkomen, en BSTM zette de sproeier aan op de planten in pot. Hij wist niks van de timer die er op zat, en na een kwartier klopte STM tegen het keukenraam aan -ik was pizza’s aan het bekleden- "De sproeier valt steeds uit mevrouw", riep hij, en ik liep naar buiten. "Ik denk wel al dat het aan de timer ligt, dat  die niet aan staat", zei ik, en liep naar de sproeier toe met STM achter me aan.

"Blijf maar even daar staan, dan kan je het beter zien", zei ik (wist ik veel) -STM stond mooi in de waterlinie- terwijl ik naar de sproeier wilde reiken om hem aan te zetten. "Nou, ik denk dat ik wel liever even opzij stap mevrouw", grinnikte hij en ik zette de sproeier aan toen hij naast me stond. BSTM stond op het terras en keek naar me met een grote lach op zijn gezicht; terwijl ik voorover bukte had hij een prachtig uitzicht op mijn bh met inhoud, vanwege een laag uitgesneden T-Shirt. En ’t was al zo warm.

Morgenochtend om 6 uur komen ze met 4 man -nee, niet vanwege het uitzicht- en dan staan alle planten er tegen de avond in. Deel van de bamboe komt bij de voorgevel, en daarvoor moet een stuk van de bestrating weggehaald worden, het zal een heel ander zicht zijn. Foto’s volgen.

Perry vertelde Suzanne dat de tuinmannen er morgenochtend al om 6 uur zijn, en dat zij dan voor de koffie mag zorgen. Je had haar gezicht moeten zien, ze plofte bijna en rolde dramatisch met haar ogen weg. "Ja daaag, ik sta echt niet om 6 uur op!"