Vanmorgen zat ik in een Super de Boer huisblad te bladeren, kijken naar lekker uitziende recepten, je weet maar nooit of er iets van je gading bij zit. Mijn oog viel op de Zomerse groentenlasagne, het leek heel veelop wat we zaterdag als groentenschotel bij de bbq hadden gegeten, waar Marijke en Mirjam zich over hadden gebogen, maar deze was net even anders.
Ik was vergeten om de laatste 5 minuten het alufolie te verwijderen zodat er nog een bruin korstje op zou komen, maar dat mocht de pret niet drukken; zo zag het op het bord er uit, het ziet er niet uit zeg, alsof het al gegeten is…. maar lekker dat het rook en smaakte!De duimen gingen tijdens het eten zonder dat ik er naar zat te vissen omhoog! Ik heb het anders gedaan dan in het blad, natuurlijk, want geen vlees is vragen om hongerige magen na een uurtje. Er ging in:
· 1 grote courgette in dunne halve plakjes gesneden
· 3 verschillende kleuren paprika’s, in korte reepjes gesneden
· 4 ons gehakt half om half ongekruid
Dit allemaal apart van elkaar kort bakken, gehakt wel gaar en rul bakken
In een andere schaal mik je:
· 4 eieren
· 300 gr Hüttenkäse
· 300 gr geraspte belegen kaas
· Zout en peper
· 2 takjes verse Basilicumblaadjes, zonder de takjes
Roer groenten en gehakt door het ei/kaasmengsel.
Neem een grote lasagneschaal, vet hem in en bedek de bodem met lasagnevellen of -in ons geval- 1 pak van die korte lasagne friemels uit pak. Verdeel hierover de groenten/gehakt/ei/kaasmengsel.
Deze schaal gaat 20 minuten in de op 180ºC voorverwarmde oven met aluminiumfolie bedekt en nog 5 minuten zonder folie.
Nou had ik lasagne gekocht welke in 15 minuten gaar zou zijn, maar omdat het te droog was gebleven, waren niet alle lasagne friemels gekookt. Voor de volgende keer giet ik een bodempje water over de lasagne, net dat ze met hun voeten nat staan.
En nou de vraag waarom dit een feestmaal was; niet alleen omdat het superlekker bleek te zijn, maar het smaakte dubbel lekker omdat ik van de oncoloog pas over een half jaar terug op controle hoef te komen!
Ik was er vanmiddag op controle, en weer gaf hij mij lachend een hand en hij zei grijnzend dat als de Non Hodgkin die ik heb gehad binnen 3 jaar nog niet terug was gekomen, het echt niet meer terug zou komen. Ik kon het eerste half uur even niet praten, ik ontweek zelfs de vriendelijke blik van de bakkersvrouw, toen ik bij haar een pond pindarotsjes kocht om het te vieren. Een automobilist voor mij op weg naar huis gaf een fietser voorrang en ik schoot vol.
Gefeliciteerd met het goede bericht. Wat zal je opgelucht zijn.
Groetjes,
Thea
Hey Shirley, Gefeliciteerd, met het goeie nieuws! groetjes, Else
Mijn duim gaat óók op voor je!
Sinds ik met Rens bij je ben geweest lees ik jouw Blog. Wat een goed nieuws, van harte gefeliciteerd.
Heerlijk… wat een goed nieuws. Proficiat meisje.
groetjes
Laura
Hoera ! Gefeliciteerd met het goede nieuws. Wat een opluchting !
Heerlijk voor je, wat een fantastisch nieuws!
Nu smaakten de pindarotsjes vast ook dubbel lekker 😉 !
De goede berichten in het leven , ja ! zij bestaan , wat fijn voor je , het geeft hernieuwde kijk !
Hoera! Hoera! wat fijn :o)
Dat is wel een rots waard. Gefeliciteerd!!
Dat is wel een rots waard. Gefeliciteerd!!
Fantastisch nieuws! Da’s meer dan een pondje rotsjes waard!
(‘k kopieer het recept nog even, ziet er toch lekker uit. Thx)
hoi Shirley,
ik lees hier geregeld,maar reageer niet, nu wil ik je toch even feliciteren met de goede uitslag.Ik ben echt blij voor je