Etuitjes en zulks

Voor het quiltweekend verzint Katrien elk jaar iets leuks voor ons om te maken en mooi in te pakken voor de loterij, en dit jaar wilde ze kleine  zakjes, buideltjes, etuitjes of ander soort opberg dingen om kleine handwerkspulletjes in te stoppen van onze hand te zien. De vensterbank vulde zich al snel met grote en kleine pakjes,
A89FA716-9B03-47E7-A25E-50E5A87617BE
en zondag werden de pakjes verloot, Ilse deelde ze uit,
49D99BDC-0DF6-431F-A6FF-46DDBA98462F
en eindelijk kon ik zien wat de ontvanger van mijn zelf gemaakte etuitje vond, want ik blijf geven leuker vinden dan ontvangen, niet dat ik niet blij ben met mijn cadeau, in tegendeel, ik vind het een snoepje, en zo mooi gedaan met die kleine knoopjes er op genaaid. En het was ook nog gevuld met borduurgarens en knoopjes en een ovalen mal om jojo’s te maken
87A1C81E-6A3A-4DA6-960F-42091C9A506C
Wie deze heeft gemaakt is me ontschoten, ik weet nog wel dat iemand haar vinger ophield toen ik blij in het rond kijkend zocht naar de maakster. Maar onthouden is ook een kunst ?
Alle presentjes werden op de strijktafels geplaatst zodat we het goed konden bekijken
IMG_9136
Geweldig!
Klik om in het album te komen in het midden van de foto hieronder, of op de pijltjes links en rechts op de foto om naar de volgende te gaan of eentje terug. Suf genoeg heb ik niet van elk tasje afzonderlijk een foto gemaakt, jammer, zal wel van alle opwinding afleiding komen.
tasjes QW 2019
Mooi, het “natafelen” van sommigen
IMG_9129
Ik heb deze gemaakt en Hilde was er blij mee, gelukkig ? Ik had er een zakje M&M’s in gestopt als tip, handig om het snoepgoed tijdens een weekend in te doen, als een soort schaaltje blijft het mooi openstaan.
719B69F9-F5C2-422A-8F6C-0464D43043F5
hier zie je de uitleg zonder woorden
73AE3A5F-3B63-41A2-BCD1-4EBD700BE6C0
en besloot het formaat te halveren, en daarmee de vreugde in het priegelwerk te verdubbelen.
64D2F3FB-F686-40F5-B78F-34BCBE45225A
Ik werkte met een stevige linnen stof, stofstaaltjes van Quiltshop Leur, plus versteviging. Ook de naadjes binnen aan de kopse kanten werkte ik weg met stippeltjesband,
IMG_1755
over priegelwerk gesproken. Ik ga deze zeker nog een keer maken, maar dan een slag groter.

4 gedachten over “Etuitjes en zulks

 1. Truus

  Leuk zijn de tasjes geworden en om te krijgen.
  Grappig met de hartjes knoopjes -precies wat voor jou nu.
  Dank je voor het patroon -ben gek op zulke tasjes en ook kleine doosjes voor spulletjes in te doen.
  Goed weekend!
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Renske

  Mooie tasjes allemaal. Dat tasje van jou is ook ideaal voor tekenpotloden, enz. Ik ga een keertje kijken of ik ook zo tasje kan maken.

 3. mieke

  Leuke tasjes en een mooi duidelijk patroon , bedankt.
  Ik zou het ook groter maken.
  Het is veel werk, maar mooi.
  groetjes Mieke

Reacties zijn gesloten.