en weer eentje er bij

Vanuit Engeland, zondag gewonnen op Ebay en vanmorgen om 10 uur al binnen! Ik had me verslapen en deed de deur open met blote benen onder een rood fleesevest (ja, die van dat muisje), en de donkerharige jonge man (Marrokaans of Turks) van het transport keek me afkeurend aan, maar dat deed me niks, ik had alleen maar ogen voor het enorme pak wat hij binnen op de grond zette.

  het uitpakken kon beginnen, oooh ik ben er bijna, het is een meisje. super he, een echte Singer Featherweight 222 wel met wat schade, hij heeft denk ik in een vochtige schuur gestaan. Op de voetjes zit wat roest, ook in het spoelhuis, maar daar heb ik het bijna allemaal weg weten te krijgen. En met de nodige stofnesten, ik heb hem eerst helemaal uit elkaar gehaald en schoon gemaakt, leuk werk. Ze naait als een zonnetje! En ook niet onbelangrijk: ze kan quilten ☺, het ondertransport kan zakken en er zit een apart stopvoetje bij. Ik had geen probleem met de spanningsknop om het onder- en bovendraad netjes te krijgen, ooh ze doet het zo fijn!    de koffer heb ik in de garage gezet, hij heeft veel te lijden gehad van waterschade, dat de naaimachine niet door de bodem zakte verbaast me

En muf stinken dat-ie doet; het is maar goed dat er geen geur bij een weblog geleverd wordt, bahbah. Eens kijken hoe ik die lucht er uit kan krijgen, áls het kan.  Hier zie je alle bijgeleverde spullen, zelfs een borduurring zit er bij als extra. Het boekje heeft ook veel waterschade, er stoof zelfs schimmelige poeder van af toen ik het er uit pakte. Ik heb het blz voor blz voorzichtig afgestoft, mijn vader mag hem -als hij dat wilt- restaureren, al was het maar dat de blaadjes weer aan elkaar zitten. Bij een elektrawinkel heb ik zojuist een stekker-adaptor gekocht waar de Engelse 3-poot stekker in past; de dubbele stekkers op elkaar zien er onopvallend uit, het lijkt een gewone stekker nu.

0 gedachten over “en weer eentje er bij

 1. Ada

  Gefeliciteerd hoor! Hoeveel Singers staan er wel niet te koop hier in Engeland?
  Die andere ging weg voor £54.
  Dag,Ada

 2. Shirley

  Er is net weer eentje afgelopen, helaas alleen voor Engelsen te koop (dat zie je veel). Er staat ook een witte 221, start bieden vanaf 125 pond, en ja, ook enkel voor Engeland.

 3. margeeth

  gefeliciteerd hoor, alweer zo’n schatje.
  De geur uit de koffer krijgen dat zie ik eerlijk gezegd somber in. De koffer van mijn featherweight meurt ook zo muf. Ik heb het al geprobeerd met:
  een schaaltje koffieprut er in laten staan
  een schaaltje glorix
  kattebak korrels
  en hij meurt nog steeds. Heb hem naar de schuur verbannen.

 4. Lutgart

  Shirley,

  proficiat met je nieuw machientje… deze keer deed ik niet mee! Mijn 221 doet he ook goed…
  Muffe geur, probeer eens met koude koffie erin te plaatsen, kistje toe daarna weer eens buiten zetten in de zon met deksel openen. Zo blijven herhalen! Succes!

 5. Jantine Urban

  Bofkont, zo’n prachtig machientje…
  Toen wij een oude dekenkist kochten kregen we de tip er een schaal warme melk in te plaatsen! Heb het nooit geprobeerd, maar kan geen kwaad, toch?

 6. Guute

  ’t Is een prachtige aankoop! En je weet, dit kan tot verslaving leiden. Breng je ’t mee naar ’t quiltweekend? Dan kunnen we ’t in ’t echt bewonderen met geur!

 7. Marion Jacobs

  Wow, nog eentje erbij! Je hebt de smaak goed te pakken. Leuk hè, die schattige machientjes, en niet te geloven dat ze ’t na al die jaren nog zo goed doen. Weet je dat je de stekker ook gemakkelijk kan vervangen door een gewone Nederlandse? Natuurlijk alleen bij machines met een 220/230 Volt motortje, dus niet op import uit de VS.

 8. Shirley

  Marion, dat was ik eerst van plan, stekker eraf en een andere erop, maar op deze manier is het wel origineel gebleven en het valt echt amper op. Ja, heel erg verslavend is het, ik moet mezelf dwingen om niet verder te oeken, genoeg is genoeg.

 9. erica

  Heb je die lucht al uit de koffer kunnen krijgen?
  Ik heb een oude weekendtas elke zonnige dag in de tuin gezet op een droog plekje. Na drie maanden was de muffe lucht volkomen verdwenen. Een ander middeltje is tandpasta. Daar zit iets in tegen luchtjes. Ik maak er mijn koelkast mee schoon als er iets van knoflook of vis zijn geur aan de hele kast heeft meegedeeld. Alleen kun je dat misschien niet zo goed in een koffer gebruiken, denk ik. En een schaaltje dubbelkoolzure soda? Dat haalt ook overal de luchtjes uit.Ik wens je sterkte.