eervol ontslag

Vandaag is mijn moeder met eervol ontslag gegaan; vanaf nu hoop ik het weer allemaal alleen te kunnen doen mbv de kinderen en Perry natuurlijk. Als alles volgens scenario loopt gaat het vanaf nu enkel berg op (zegt de specialist) en heb ik naast de emotionele dipjes zo nu en dan geen lichamelijke dippen te verwachten. Laten we het hopen. Nu heb ik enkel nog last van vieze smaak in mijn mond, beetje branderige ogen en snel zweten bij lichte inspanning. Dan is mijn lijf ook kletsnat.

Ik heb moeten beloven dat ik het tuinwerk aan de tuiman over zal laten en heb een half uur in de tuin gezeten, gewoon genoten van het mooie weer en de gezelschap van Evelien. Net uit school vandaan vol met verhalen, sommige heel melig. Volgende week hebben ze proefwerkweek, dat wordt flink blokken voor sommige vakken zo te horen, ook voor Tim.

Suzanne is geslaagd voor haar muziekles, voor theorie had ze een 7 en voor praktijk een 8, voor ritmische nogwat had ze een 7½, kortom, allemaal blij en opgelucht dat het achter de rug is, want haar humeur had er nogal onder te lijden. Vooral als ik ze er weer aan moest helpen herinneren dat ze moest leren was het een kleine donderwolk.

Pic21 Nu heeft ze daar wel vaker last van, net als vanmorgen; oma riep naar de kamer dat ze sandalen aan moest gaan doen om naar school te gaan en toen ik erachter aan riep dat ze ook nog haar tanden moest poetsen snauwde ze in het voorbij lopen naar me: "Jaja, dat kan ik zelf ook wel verzinnen hoor, dat van de tanden poetsen, dat hoef je niet te zeggen."  Pardon mevrouw.

Volgens mijn moeder gaan we daar een hele kluif aan hebben als ze wat ouder is, ze zit nu al in de pubertijd zegt ze. Daar was ik ook al bang voor.

Vanmorgen zijn mijn moeder en ik nog even de stad ingeweest, mijn moeder heeft voor Suzanne’s verjaardag (de 17e) alvast een cadeautje gekocht. Bij de Multivlaai hebben we lekker koffie gedronken met een stuk vlaai erbij, smullen! Bij AH nog lekkere wokmaaltijden gekocht, de Chineese zoet-zuur schotel schijnt zo lekker te zijn, dus dat gaan we vanavond uitproberen.

Asterix10

0 gedachten over “eervol ontslag

 1. inge

  goed zo Shirley! alleen nog maar de goeie weg op en die emotionele dipjes zullen ook wel minderen als je lichamelijke klachten minderen/wegblijven!
  vele groetjes
  Inge

 2. Marjolein

  Een héél groot compliment voor je moeder, die dit allemaal voor je gedaan heeft! Fantastisch hoor! En wat een heerlijk idee hé Shirley, dat je nu over een weekje niet meer aan de chemo hoeft! Zorg goed voor jezelf hoor, niet teveel hooi op de vork. En af en toe een stapje terug doen is niet erg, beter dan dat je je teveel inspant! Nog even en: “Shirley is back!!”
  Héél veel groetjes, Marjolein.