Dát kan er dan ook nog wel bij

Vlak voordat de visite komt ruim ik nog snel even de diepvriesboodschappen op in de diepvrieskast in de bijkeuken, en om plaats te maken hevel ik wat spullen over van de ene la naar de andere.  Ik pak een -voor zover ik weet- dichte zak bitterballen vast om deze een la hoger te verplaatsen, en er kieperen behalve een paar ballen ook een heleboel paneermeelkruimels uit de la in en ook op de grond. Blijkt hij dus op de hoek open gemaakt te zijn, en zonder sluitknijper er op terug gestopt, en natuurlijk pak ik de zak op met de opening naar onderen. Hier heb ik toch helemaal geen tijd voor, laat staan zin.
Ben ik het onder luid gemopper aan het opruimen, stoot ik op weg naar de keuken ook nog tegen het dienblad waarop de kattenvoerbakjes en volle waterbak staat, het water klotst alle kanten op. En zo sta ik even later niet alleen de diepvriesbak schoon te maken, maar ook de voerbakjes en het dienblad, en de grond …….
Aan de blik van een huisgenoot die op mijn gemopper af komt aanlopen en die dan spontaan aanbiedt het verder op te ruimen, tref ik de dader, ik sla de hulp af om het schuldgevoel groter te maken, (dat zal hem leren), maar ik heb er alleen mezelf mee. Volgende keer zeg ik gewoon ja als ze het van me over willen nemen, dat beloof ik.

0 gedachten over “Dát kan er dan ook nog wel bij

 1. sonja martens

  ach Shirley, heerlijk !! soms komt alles tegelijk op je af . sorry is met enig leedvermaak . maar is dat niet omdat het zo herkenbaar is ? hoop dat het vlugge opruimen jou dag niet om zeep heeft geholpen . En ja dan komt er soms ook nog eens visite net op dat moment . voel je je alsof een ander altijd een opgeruimd en net huis heeft ? en jij niet ?
  ’t ja je zal bitterballen in de vuilbak moeten kieperen ,of aan de kippen geven .
  en de schuldige , kan je later nog altijd eens de diepvries laten schoonmaken . kwestie van weerwraak en het nuttige en nodige aan elkaar te laten koppelen …..
  troost je we hebben dit allemaal wel eens voor
  en nu ga ik de strijk doen
  grtjs
  sonja m

 2. Truus

  Hoop dat je een gezellige dag hebt gehad met de visite als pleister op de wond.
  Zoiets overkomt mij noooooooit hoor-huis altijd spic&span en opgeruimd en je breekt je nek over de spullen,ehhh niet.(lol)
  gezellige dag vandaag
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. Bernadette

  dat overkomt mij nou nooit (echt wel dus) en meestal is hier wel netjes maar als er onverwacht visite komt zal je net zien dat huis op zijn kop staat met van alles en nog wat. maar dan denk ik: ach ze mogen best zien dat hier geleefd wordt en als ze er problemen mee hebben dan helpen ze maar met opruimen 😉
  groetjes
  Bernadette

 4. cilia

  Wij gaan vrijdagmorgen aan de slag met opruimen. Zaterdag komen er mensen naar ons huis zien, dus hopelijk een koper. Mijn hulp in nood helpt mij dus vrijdagmorgen. Ons huis staat in het totaal al een dikke 6 jaar te koop. Door onze gezondheid moeten wij wel verhuizen. De tuin wordt te groot voor Joop en de huisarts heeft mij verteld dat mijn lichaam op is, dus aanpassen maar. Als we ergens anders kunnen wonen kan Joop dat ook nog best leren en het huis weer terug vinden.
  Dus duim maar even voor ons.
  Cilia