dankbaar smeerboel

Na een ochtend mentale voorbereiding (lang uitslapen) staan Tim en Evelien om 1 uur klaar om te schilderen, en na een half uur voorbereidend werk kunnen ze eindelijk aan de slag, goed aangekleed en petje op. 1  Na het maken van deze eerste foto schiet ik weer in actie om dat zeil goed te leggen, er mag geen verf op de tegels komen.

2  half 3 en er moet toch even wat gedronken worden, Evelien is aan de zijkant bezig buiten het zicht, Tim is op dak geweest om de daklijst te schilderen. Tijdens het werken wordt er lekker gekletst en gelachen en zien ze Zipje en Zopje regelmatig voorbij komen met een muis in de bek.

Vanaf half 3 help ik mee, een uur later haal ik Suzanne op, die mag uitbollen boven, ze heeft zo’n drukke dag achter de rug en nog een feestavond voor de boeg. Met een briefje op de deur van "loop maar om, we zijn achter bezig" voor de wespenbestrijder en Suzanne die boven wel de tijd in de gaten wilt houden voor me (om half 7 moet ze op ’t feest zijn) ga ik lekker verder. Om 5 uur komt de wespenmeneer, en hij spuit in alle voegkieren in de achtergevel ‘goe poeier’, hij zegt niet vaak zo’n groot nest te zien, deze moet minstens 6 meter breed zijn, gezien de plaatsen waar de wespen in en uit vliegen.

3_2 en opeens zit Perry in de tuinstoel ons van een afstandje in de gaten te houden. "Shiiit, hoe laat is het?"- "Tien over 6". Jemig, Suzanne zou de tijd in de gaten houden, ik vrees dat ze het letterlijk heeft opgevat.

Ik brul naar boven: "Suzanne! Weet je hoe laat het is?" -vrolijk- "Ja hoor, het is bijna kwart over 6." "En om hoe laat moest je op het feestje zijn?" "Oepsie….".  Ze verkleed zich in hoog tempo en slingert letterlijk en figuurlijk de door mij snel gesmeerde broodjes eerst op de grond en dan naar binnen,  hagelslag over de vloer. Perry brengt haar weg, 2 wielen door de bocht, ze is nog op tijd. Rust is wedergekeerd en na een snelle hap ga ik verder met verven; Tim en Evelien zijn wat later klaar met de binnenkant van de overkapping en houden het na 5 uur werken voor gezien.

4 half 8 en ik ben klaar, ook van het fietsenschuurtje heb ik een deel gedaan, maar bij gebrek aan afdekmateriaal kan ik het niet afmaken. ’t Ziet er heel mooi uit, al zeg ik het zelf. Na het journaal stik ik lekker nog een paar baantjes in de vlechtquilt, ook bijna klaar.

0 gedachten over “dankbaar smeerboel