Dag Dotten

Toen ik om 7 uur uit bed stapte was de tent nog in diepe rust,zelfs de kamer van de Lachende Lapjes was muisstil, en ik dacht dat dit kwam omdat het zondag was, maar toen ik aangekleed en wel beneden was, zag ik dat het kwart over 6 was, dus het lag aan mij, gewoon verkeerd gekeken toen ik opstond. Koffie en thee gezet, en even het nieuws kijken, en al gauw zat Astrid er ook al,
en zo druppelde de woonkamer weer vol en vulde de tent zich met vrolijk gelach en gekakel. Ik zal maar niet herhalen waar de gesprekken over gingen, maar de tranen gingen bij velen over de wangen het lachen, het was een allesbehalve saai gezelschap. Dorry showde haar POP quilt, het quiltwerk was af,
Photobucket Na een heerlijk ontbijt met warme broodjes en eitjes gingen we weer aan de slag, Photobucket
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Y_dEW8ZnjSw]
affo’s werden bewonderd van de show& tell, ufo’s werden bekwijld; Clara (?) showt trots haar prachtige hexagonen, wat zijn ze klein, en in de woonkamer heeft Maria weer een stukje van haar stitcherie klaar.
PhotobucketPhotobucket [youtube http://www.youtube.com/watch?v=IvNCUbHUVH4]
en er werd al heen en weer gelopen naar de auto Photobucket om de tassen van de slaapzalen op te ruimen. Dit zijn gasten van de andere groep, die naast ons zaten, hele gezellige jongeren die wel van een feestje hielden, en niet vies waren om de handen uit de mouwen te steken; toen we aankwamen hielpen ze ons met tassen en koffers naar binnen brengen, zo lief![youtube http://www.youtube.com/watch?v=fCSmoqqYVDM] en [youtube http://www.youtube.com/watch?v=Zki4jOxsa2E] zo raar om mijn eigen stem te horen, gek mens.

Jose trok en Dorien riep voor de laatste keer loterijnummertjes af,Photobucket
We hadden een heuse huisdealer, Marjolein had nog wat zaak over, en zakjes, Photobucket wat een verwennerij! De lavendel zit nu in een buideltje en mijn naaikoffer ruikt nu zalig.

Over dealers gesproken, ik schrok me rot was blij verrast toen ik een daglichtlamp in het winkeltje van Dorry zag staan, eentje die ik nog niet had, en ik werd zo onrustig; oho, hoe erg is dat? Deze lamp is een hele handige, speciaal om mee te nemen in je tas als je naar de bee of een workshop gaat, want je kan hem dichtklappen, en dus heb ik hem gekocht. Was het jullie niet opgevallen dat er wel erg veel lampen rond mijn naaimachine stonden?
Photobucket
De bronskleurige lamp had ik er neer gezet omdat Dorry even heel goed licht nodig had met het quilten, ik had hem vrijdagavond neergezet bij bij 2 dames die geen lamp bij zich hadden, en in het donker zaten; toen Dorry zaterdagavond bij ons aan tafel aanschoof, zaten deze dames in de woonkamer te spelen met lapjes, en hadden hem niet meer nodig. Vandaar.

We gaan weer terug naar de zondag:
De lunch werd overgeslagen, en hiervoor in de plaats kwam een high tea, Anja had problemen met de jampot, maar bleef lachen, net als Hanneke, die net zo vrolijk was als de cupcakes op de etagère. 🙂
Photobucket
we konden kiezen uit zalige sandwiches, jammie scones, cupcakes die te mooi waren om je tanden in te zetten, maar ik heb het toch lekker gedaan, en dan die lolly’s, bleken dus ook cake-jes te zijn, maar dan rond, met chocolade; tevens kon je je helemaal klem en misselijk eten aan de chocolaatjes en minikoekjes, maar dit heb ik toch maar niet gedaan.

Dorry, Jose en Dorien kregen een dankjewel cadeautje, heel lief geregeld door Hanneke,
Photobucket  En daarna was het opruimen, inladen en naar huis, Jose en Anja maakten nog een laatste vreugdedansje, Photobucket en dankzij de navigatiesnol in mijn auto kwamen we veilig thuis aan; mijn vader zat al bij ons thuis te wachten op mam. De kinderen mochten mijn auto leeghalen, zalig dat we niet hoefden te sjouwen, en na een lekkere afhaal-Chineese maaltijd reden mijn ouders weer naar huis. Bijkomen van slaaptekort, maar ook nagenieten van alle gezelligheid en warmte van dit 3e Dotty weekend. Ik heb welgeteld 5 huisjes gemaakt :-), als afsluiter een badhuisje: een aller schattigste muisje zit voor het raam in bad.
PhotobucketPhotobucket

0 gedachten over “Dag Dotten

 1. Hilde

  Jeetjemieneetje, wat een gezellig weekend is dat geweest. Heerlijk hoor, jouw verslag! Zo kan ik op grote afstand ook meegenieten van een superleuk quilters weekend. Maar ja, nu wil ik natuurlijk ook… 😉

 2. Henny

  Ja, zoals Hilde al schreef: nu wil ik ook! Nog een dikke week dan gaan we, wel naar een andere lokatie maar dat zal de pret niet drukken. Bedankt voor het laten meegenieten.

 3. miranda

  wat hebben jullie weer lekker genoten! Met zo’n uitgebreid verslag leek het dan toch alsof we er allemaal bij waren geweest. bedankt lievertje …

 4. miranda

  Wat hebben jullie er weer heerlijk van genoten ! En dankzij jou uitgebreide verslagen was het net also we er gewoon bij geweest waren. bedankt lievertje!

 5. corrie

  Leuk om je verslag te lezen Shirley,mooie herinnering aan een gezellig weekend,
  ook leuke filmpjes trouwens.groetjes Corrie

 6. Nadia Bekker

  Lieve Shirley, wat heerlijk om hier weer even te kunnen nagenieten van al die belevenissen tijdens het Dotty weekend. Heel hartelijk bedankt voor je uitgebreide verslag en wellicht tot volgend jaar…… 🙂