broodje

zo zag het brood er uit toen ik hem er eindelijk uit had gekregen ☺ de grijpbeugel van de bak zat er helemaal in meegebakkenBbm4. Heerlijk luchtig maar de volgende moet toch met iets minder water en bloem gebakken worden, want ik ben nog ruim een half uur bezig geweest met het schoonmaken van de binnenkant van het deksel.

Inge een Panasonic broodbakmachine is zeker aan te raden, het is even een flink bedrag wat je neer moet leggen, (deze kwam op 199 euro) maar dan heb je er jaren plezier van! Ik had toen ik begon met zelf bakken een goedkopere die het precies 1 jaar volhield, daarna kocht ik de ‘beste koop’ (volgens een consumentengids) , een AFK of zoiets voor 30 euro nogwat, en ook die kon ik een jaar later wegdoen wegens kapot. Als je maar 1 keer per week of zo brood ga bakken zullen die goedkopere vast wel goed zijn, maar voor dagelijks gebruik zijn ze niet sterk genoeg. 

Zie hoe vol de druif al zit met bijna rijpe druifjes, ze zijn helaas nog zuur.Druif_1 Campanula Japanse_anemoon De Campanula krijgt veel bezoek van bijen, de bloemen ruiken een beetje zoetig ☺

En de Japanse Anemoon doet het dit jaar ook weer heel mooi, misschien dat ik die ook in onze volgende tuin kan planten, zouden ze van bosgrond houden?

En hier de kattensnor Kattesnor die al een paar dagen bloeit, mooi he. Er staan er meerdere van in de tuin.

De peer Peerheeft weer visite van een beestje

Peer2en ik denk dat de larves het ernaar hun zin hebben, want er zijn heel veel aangevreten blaadjes. Ik heb de blaadjes met oranje vlekken eruit geknipt en weggegooid, zal vast wel schelen voor volgend jaar?