bijna klaar

Ik ben bijna klaar met mijn cadeautje voor mijn moeder en ik vind het zo moelijk om niets te laten zien of er iets over te vertellen, niks voor mij. Maar morgen als we terug zijn van Hoek, terug van moederdagbezoek aan mijn ouders, dan laat ik het zien.

Vandaag hebben we de offerte gekregen van de badkamer en ander sanitair wat we vorige week hadden uitgekozen; het viel ons echt mee met de prijs, maar we kregen slechts 10% korting en dat was toch wel een lachertje. Nu kijken wanneer we voor een keuken kunnen kijken, ik zag dat er in Roosendaal nog een showroom was vlak bij Belder waar we nog niet geweest waren. Ik denk dat ik er alleen even naar toe ga, een vooronderzoek doen, Perry kan enkel in de weekenden kijken en ik kan tussendoor, mits ik genoeg puf heb. Nou heb ik de laatste tijd wel genoeg puf, maar ook genoeg andere dingen die gedaan moesten worden, en dan houd je weinig tijd over.

De gele daglelie staat in bloei, ondanks de plensbuien staan de stelen nog mooi rechtop en ik zal er morgen een foto van maken. Deze lelie ruikt ook zo lekker, fresia-achtig. En na het weekend wil ik de blauwe regen flink snoeien, hij hangt nogal fors over nu hij vol in het blad staat en ook zwaar van de regen is. De tuinmannen komen na het weekend ook even langs om de ligusterheg te snoeien en de Leylandii te behandelen tegen een schimmel; de halve heg ziet bruin! Volgens de tuinman was dit ten gevolge van een schimmel die vaker voorkwam bij snelgroeiende hagen en hij had al meerdere klanten met deze klacht geholpen. Het middel dat hij spuit werkt goed, maar dat bruine is pas na een jaar of 2 helemaal verdwenen. Oboy.